A fagyi sokkal több is lehet némi ostyába töltött gombócnál, akár a fine-dining étkezések értékes és különleges főszereplővjé is válhat. Rosario Simeoli étel-fagyi költeményei erre hoznak kiváló példákat. Fagylatok felsőfokon!
A Comói- tó part közelségében található Michelin csillagos Il Cantuccio étterem rusztikus, de elegáns fogásairól híres. Séfje, Mauro Elli a hagyományos olasz konyha saját ízlésére formált elemeit hozza Veszprémbe, pompás borok kíséretében. Ritka, talán soha vissza nem térő alkalom, hogy Olaszországon kívül is megkóstolhatóak ízgazdag és letisztult ételei.
A workshop témája a Balatoni régió ritka szőlőfajtáiból készült borok. A CEWI kurzusa lehetőséget ad azok megismerésére, amelyeknek alapanyagai között feledésbe merült és új nemes vállfajok is megtalálhatóak.
A gyerekek Kalas Györgyi vezetésével elkészíthetik ezt a népszerű olasz desszertet koffeinmentes kávéval.
Dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus abban segít különleges tételek segítségével eligazodni, hogy vajon idővel, az érleléssel nő-e a borok élvezeti és pénzbeli érétke, s vajon találunk-e tezaurálásra érdemes – azaz, hosszú időre az értéknövekedés reményében eltett bort – a Balaton környékén. Spoiler veszély: igen!
Horkay András és barátai hazai és nemzetközi borokat hasonlítanak össze, hasonló illat- és ízkarakter alapján. A résztvevők maguk dönthetik el, melyik bor ízlik jobban.
A gyerekek rizsgolyót készítenek, amely közepére különféle finomságok kerülnek. A közös sütés végén megkóstolhatják a finomságokat. Kalas Györgyi irányításával.
Észak dél ellen – mesterkurzus
A nemes versengésben a Balaton északi és déli partjának borai csapnak össze, természetesen vakkóstolón. Izgalmas lesz kipróbálni, hogy vajon felismerjük-e a palackokban rejlő nedűk hovatartozását, és Dr. Fiáth Attila borakadémikus válogatásai biztosan rejtenek majd meglepetéseket is.
tétel a kosárban
összesen:
Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!