Program


5. Adyton Karácsony

5. Adyton Karácsony

Karácsonyok emlékét is felelevenítve minden alkalommal megrendezik az Adyton Karácsonyt, melyre immár második alkalommal az Opus Jazz Clubban kerül sor. Az eseményen a Grencsó Kollektív Kör a nyári együttlét meghívott résztvevőivel kiegészülve ad koncertet, mindezt Medgyesi Gabriella rövidfilmje előzi meg, az idei nagymarosi nyarat felidézve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 18. szerda, 20:00

5. Adyton Karácsony

Közreműködik:

    Krokovay Nóra - cselló
    Németh Zsófia - fuvola
    Hoffmann Boldizsár - szintetizátor
    Dóczi Bence - gitár
    Pantali Lőrinc - altszaxofon
    John Oslansky - szopránszaxofon
    Kováts Zoltán Sándor - nagybőgő
    Lukács Péter - dob
    -
    Grencsó István - klarinét
    Pozsár Máté - zongora
    Benkő Róbert - nagybőgő
    Miklós Szilveszter - dob
    -
    Medgyesi Gabi - film
    Bakos Bettika - ének

Az Adyton szabad zenei közösség idén ünnepelte megalapításának ötödik évfordulóját. Egyebek között minden esztendő augusztusában Nagymaroson néhány napos alkotói együttlét alkalmával, koncentráltan foglalkoznak a szabad zenélés rejtelmeivel, illetve decemberben a – mára már legendássá vált – Kassák Karácsonyok emlékét is felelevenítve minden alkalommal megrendezik az Adyton Karácsonyt, melyre immár második alkalommal az Opus Jazz Clubban kerül sor. Az eseményen a Grencsó Kollektív Kör a nyári együttlét meghívott résztvevőivel kiegészülve ad koncertet, mindezt Medgyesi Gabriella rövidfilmje előzi meg, az idei nagymarosi nyarat felidézve.

„Számomra az ötödik Adyton Szabadzene Műhely volt az első, amin részt vettem. Az élmény megerősítette bennem azt, hogy a szabad improvizáció lényegében kreatív társulás: csak azokkal tudunk szabadon improvizálni, akik hajlandók velünk kreatív kapcsolatba lépni. A kérdés az volt: hogy tudja a műhely áthidalni a különböző látásmódokat és a különböző szintű zenei felkészültséget, előadási és fellépési gyakorlatot oly módon, ami lehetővé teszi mindenki számára a részvételt és kifejleszti az érzékünket arra, hogy milyen lehetőségek vannak a szabad improvizációban és az mit hozhat ki belőlünk. A legbonyolultabb technikát megkövetelő előadástól kezdve az alapvető emberi kapcsolatokig mindenhez ez kell: hozd a szíved és a füled. Legyél kész a szívből jövő játékra és figyelj mindenkire. A szívünkben van, hogy érezzük a zene jelenvalóságát, és a fülünkön keresztül osztjuk meg egymással. Nagyon sokféle zene keletkezhet anélkül, hogy helyesen figyelnénk egymásra és jól hallanánk egymást. De nem lehet együtt szabadon improvizálni anélkül az elkötelezettség nélkül, hogy olyan mélyen figyeljünk egymásra, amilyen mélyen csak tudunk. Úgy is mondhatnánk, ez egy spirituális tevékenység. Úgy gondolom, hogy óriási volt az együttlét mindenki számára. Az a tudat, hogy négy napig együtt leszünk, elősegítette, hogy nyitottak legyünk különböző dolgok kipróbálására és lássuk, mi az, ami működik, és miként. Tudtuk, hogy szabadon tehetünk fel kérdéseket, és gondolatokat, ötleteket cserélhetünk.”  Lewis Jordan (fordította: Anna Werner)

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

További ajánlataink


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!