Program


A Liszt Ünnep nyitókoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

A Liszt Ünnep nyitókoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 8. péntek, 20:00

Allegri: Miserere

Liszt: Évocation à la Chapelle Sixtine 

Mozart: Ave verum corpus 

Liszt: Magyar koronázási mise

 

Közreműködik: Slávka Zámečníková [4], Schöck Atala [4], Peter Berger [4], Artur Janda [4] – ének, Banda Ádám [4] – hegedű, Karol Mossakowski [2, 3, 4] – orgona, Kodály Kórus Debrecen [1, 3, 4]

Vezényel: Kocsis-Holper Zoltán [1, 3, 4]

 

Az 1862-ben keletkezett Évocation à la Chapelle Sixtine a szó legszorosabb értelmében egy látomásból született. Amikor Liszt ellátogatott a római Sixtus-kápolnába, képzeletében a helyszínhez kapcsolódó zenei legendák keltek életre. Allegri és Mozart alakja jelent meg lelki szemei előtt, és hallani vélte műveiket, a Misererét és az Ave verum corpust. Ez a látomás határozta meg a majdani kompozíció dramaturgiáját is: „Nemcsak közelebb hoztam őket egymáshoz, hanem mintegy összekötöttem az egyiket a másikkal. A Misererében ott jajveszékel az ember nyomora és gyötrelme; az Ave verum corpusban Isten végtelen irgalma és a méltányosság válaszol rá. Ez megérinti a legmagasztosabb misztériumot; azt a titkot, amely kinyilatkoztatja nekünk, hogy a Szeretet győzedelmeskedik a Gonosz és a Halál felett.” A Koronázási mise esetében Liszt nemcsak a szertartásrend követelményeinek igyekezett megfelelni, de arra is hangsúlyt helyezett, hogy a műben – amint egy levelében írta – „az egyházi és a nemzeti magyar jelleg világosan kifejezésre jusson”.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

További ajánlataink


10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben a KOWALSKY MEG A VEGA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően…

Szőnyi Erzsébet A MAKRANCOS KIRÁLYLÁNY Gyermekopera két felvonásban, egy részben, magyar nyelven

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!