Program


A magyar grafika... - Révész  Emese művészettörténész előadása: Kondor Béla

A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Kondor Béla

A magyar grafika nagy generációja a hatvanas években
Dr. Révész Emese művészettörténész, egyetemi docens előadás-sorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 16. szerda, 18:30

A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Kondor Béla

Az 1960-as évek a magyar művészi grafika virágkora volt. A klasszikus grafikai technikákat kiválóan ismerő mesterek léptek színre, a hazai és nemzetközi színtéren egyaránt sikereket aratva mívesen megformált rézkarcokkal, linómetszetekkel és litográfiákkal. Szürreális, szimbolista kompozícióikat részletgazdag, figuratív, elbeszélő előadásmód jellemezte. A művészi grafika és könyvillusztráció kibontakozását a Kádár-kori állami mecenatúra intézményrendszere is felkarolta és segítette. Az előadás-sorozat a korszak jelentős grafikai életműveibe enged bepillantást, Kondor Béla, Gross Arnold, Rékassy Csaba és Würtz Ádám művészetét bemutatva. Olyan terület ez, amely napjainkban került ismét a műkedvelők és gyűjtők figyelmének középpontjába.

Apokalipszis most – Kondor Béla grafikai művészete
Kondor Béla nemzedéke legnagyobb hatású képalkotója volt, ahogy egy méltatója fogalmazott: „igazi tragikus zseni”. Képi univerzumának részleteit elsősorban rézkarcain dolgozta ki. Stílusának legfőbb sajátossága a régi és új, magasztos és démoni, klasszikus és groteszk egyéni ötvözete volt. Dürer örökségének feltámasztása a szputnyikok árnyékában. 


További előadások:

2020. október 7., szerda
A művészet kertje – Gross Arnold rézkarcai

2020. november 12., csütörtök    
A labirintus menedéke – Rékassy Csaba művészete

2020.december 2., szerda        
Groteszk szépség – Würtz Ádám grafikai művészete

Ajánlatunk


Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

További ajánlataink


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!