Program


A nagy szépség (2013) / EURÓPAI HIDAK 2019 / MÜPAMOZI

A nagy szépség (2013) / EURÓPAI HIDAK 2019 / MÜPAMOZI

Paolo Sorrentino filmje, A nagy szépség 2014-ben elnyerte a legjobb nem angol nyelvű filmnek odaítélhető Oscar-díjat (Federico Fellininek 1962-ben ez nem jött össze), és vagy félszáz más díjat is. Pedig nem szól semmiről. Pontosabban fogalmazva: a semmiről, az ürességről szól...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 21. szombat, 19:30

2019. szeptember 21. szombat
19:30 — 22:00

Paolo Sorrentino filmje, A nagy szépség 2014-ben elnyerte a legjobb nem angol nyelvű filmnek odaítélhető Oscar-díjat (Federico Fellininek 1962-ben ez nem jött össze), és vagy félszáz más díjat is. Pedig nem szól semmiről. Pontosabban fogalmazva: a semmiről, az ürességről szól. Főhőse huszonhat évesen jött Rómába, most éppen hatvanöt éves. Ajnározott író, újságíró. Életművész, szoknyapecér. Az édes élet Marcellójának modern és korosabb változata. És - tetszik, nem tetszik - e jeles születésnap alkalmából számba kell vennie, mivel is múlatta az elmúlt fél évszázadot.
Sorrentino filmjének hátterében nem nehéz észrevenni Fellini filmjét. Erre utal a keret: emelkedett, egyszerre szakrális és profán indítás, és a végén a tenger, az elérhetetlenség. Közötte pedig Róma, a Trasteverétől a Colosseumig. A nagy szépség játékos, vicces, fanyar, ironikus és végtelenül fájdalmas. A fene se érti, mi a baja hősünknek, Jep Gambardellának, hiszen római élete maga volt a „dolcsevita”, a felhőtlen szórakozás és siker. Egyetlen - negyven éve írt - kötete írói piedesztálra repítette, azóta mindenki epedve várja újabb művét. Kell ennél több? A Fellini által 1960-ban feltett kérdések, úgy tűnik, még mindig érvényesek. A nagy kanállal habzsolt élet egyszerre csak ízetlennek tűnik. Csömör? Vagy vágyakozás az elérhetetlen után, amit hősünk talán soha nem is akart igazán elérni? Fél évszázad nagy idő… Lehet, hogy érdemes A nagy szépség előtt újranézni Fellinitől Az édes életet?

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

További ajánlataink


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!