Program


A patikus titka - hogyan készült a csokoládé a 18.sz. patikában? - KÖN napok - Regisztrációs jegy

A patikus titka - hogyan készült a csokoládé a 18.sz. patikában? - KÖN napok - Regisztrációs jegy

A 18. század végén a patika már tele volt cukorkákkal, konfektekkel, cukrozott virággal, kandírozott gyümölccsel, édes likőrökkel. Mivel Budán kevés cukorkakészítő működött, a patikában is lehetett kapni édességet. A patikában árult különlegesség, a csokoládé, Beer József Kajetánnak, a patikusnak az 1780-as évek közepétől egyik megélhetési forrása lett, bár állítása szerint ezzel leginkább felesége foglalatoskodott.  több...

A 18. század végén a patika már tele volt cukorkákkal, konfektekkel, cukrozott virággal, kandírozott gyümölccsel, édes likőrökkel. Mivel Budán kevés cukorkakészítő működött, a patikában is lehetett kapni édességet. A patikában árult különlegesség, a csokoládé, Beer József Kajetánnak, a patikusnak az 1780-as évek közepétől egyik megélhetési forrása lett, bár állítása szerint ezzel leginkább felesége foglalatoskodott. A csokoládét pörkölt, hántolt kakaóbabból készítették, nádcukor, fahéj, vanília hozzáadásával.

Ajánló


Minden 100 évben születik egy ló, és minden 100 évben születik egy ember,…

Carlo Goldini komédiájában egy Velence melletti, mediterrán halászfalu elevenedik meg, amelynek főterén csipkeverő…

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!