Program


A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 3.

A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 3.

A Werther-szellemiséget idézi meg a sorozat harmadik koncertje: azt kutatjuk, hogyan lehet egyszerre nagyon szerelmesnek de mégis folyton szomorúnak lenni! Ezt az állapotot zeneileg híresen jó kedélyű, dúrban komponált szerelmes énekek mollosításával érjük el – a (melankolikus) szórakozás tehát garantált!
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 30. hétfő, 19:30


A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 3.

Közreműködik:

    Szent Efrém Férfikar
    Művészeti vezető: Bubnó Tamás

Az ifjú Werther szenvelgései – avagy lehet-e mollban szeretni?

Nehéz pontosan felmérni, hogy mit adott a világnak és az európai kultúrtörténetnek egy látszólag jelentéktelen türingiai kisváros: Weimar. Pedig Johann Wolfgang von Goethe választott otthona lett az európai klasszicizmus egyik legjelentősebb fellegvára: a költőóriáson kívül itt alkotott még Schiller, Herder, Liszt, Richard Strauss, itt mutatták be a Lohengrint, itt élt élete végén Friedrich Nietzsche, innen indult a Bauhaus mozgalom. Csaknem 10 évig itt komponálta remekműveit Johann Sebastian Bach és az ifjú Felix Mendelssohn is itt bontogatta szárnyait az idős Goethe mellett. Egy kevéssé hivalkodó, ám annál kiműveltebb ékkő Weimar városa, a klasszikus műveltség egyik zászlóvivője, ahová a Szent Efrém Férfikar három napra beköltözteti a Budapest Music Center közönségét – és ahol mindenki megtapasztalhatja Goethe mester lényegre törő bölcsességét: „A művészet a kimondhatatlan tolmácsa.”

Johann Wolfgang von Goethe Az ifjú Werther szenvedéseivel lett igazi „bestseller” író – bár idős korábban legszívesebben letagadta volna ezt a fiatalkori zsengét. A Werther-szellemiséget idézi meg a sorozat harmadik koncertje: azt kutatjuk, hogyan lehet egyszerre nagyon szerelmesnek de mégis folyton szomorúnak lenni! Ezt az állapotot zeneileg híresen jó kedélyű, dúrban komponált szerelmes énekek mollosításával érjük el – a (melankolikus) szórakozás tehát garantált!

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!