Program


A vihar kapujában
6

A vihar kapujában

A vihar kapujában - opera-patchwork
Az örök érvényű történet most új változatban, Almási-Tóth András adaptációjában kel életre, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakos hallgatóinak csapatmunkájaként operai formát nyerve, az Ének Tanszék énekes hallgatóinak tolmácsolásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 6. szerda, 19:00

Akutagava elbeszélése alapján. A Pécsi Nemzeti Színház és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem koprodukciója.

Libretto: Almási-Tóth András
Zeneszerzők: Bucz Magor, Dankó Richárd, Dobri Dániel, Hodován Milán, Lázár Dániel, Somody Áron, Varga Abigél
Rendező: Almási-Tóth András

Az előadás időtartama: 70 perc (szünet nélkül)

Bemutató: 2019. október 26.

Gyilkosság történt, de nem ez az érdekes, hanem az az út, mely ide vezetett.

Egy házaspár megy át az erdőn. Megtámadja őket egy útonálló. Nem pénz kell neki, hanem a feleség. Trükkösen elcsalja a férjet a bozót mélyébe, megkötözi, és magáévá teszi a nőt. Aztán valamelyikőjük megöli a férjet. Lehet, hogy az útonálló, lehet, hogy maga a feleség, de az is lehet, hogy szégyenében ő maga követ el öngyilkosságot. Talán sosem fogjuk megtudni az igazságot. Talán nem is lényeges, mi az igazság.

A zivatar elől menedékházba menekülő két szerencsétlen ember – egy lányát gyászoló öregasszony és a munkáját frissen elveszített lakáj – próbálja megfejteni a történteket.  Minden lehetőség elképzelhető, a dolgok magyarázata rég nem kézenfekvő egyikünk számára sem. Akutagava világhírű novelláiból Kurosawa forgatott Oscar-díjas filmet. Az örök érvényű történet most új változatban, Almási-Tóth András adaptációjában kel életre, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakos hallgatóinak csapatmunkájaként operai formát nyerve, az Ének Tanszék énekes hallgatóinak tolmácsolásában.

Miközben mindvégig esik az eső, a kunyhóban életre kelnek a holttestek, és felidézik a történet lehetséges változatait. Talán mindezt csak az öregasszony képzeli el, talán az ő fejébe látunk bele. Öt fiatal énekes, finoman stilizált japán mozgásvilággal, álomszerű jelmezekben vezet minket végig a gondolati örvényen, egy opera-patchwork színgazdag részleteibe merülve.

"Az évad egyik várhatóan legizgalmasabb előadását ajánlom. A rendező és az előadók korábbi produkcióját látva az opera-patchwork műfajának sajátosságait, a zenei és színpadi megvalósításnak szabad kombinációit élvezhetjük, végtelen lehetőséget adva a kreativitásnak. Olyan 'színházias opera' kerül színre, mely az emberi természet sötét oldalait mutatja meg." Prof. dr. Lakner Tamás, Liszt-díjas, a PTE Művészeti Karának dékánja

Díszlettervező: Almási-Tóth András
Jelmeztervező: Márton Richárd
Vezényel / Zenei vezető: Sándor Szabolcs, Dinyés Dániel
Koreográfus: Lázár Eszter
Ügyelő: Krajcsovics Csaba
Rendezőasszisztens: Frank Fruzsina
Közreműködő zenészek: Mihályi Éva, Kaszanyitzky András, Dávid Boglárka, Szabó-Rajczi Katalin, Szabó András, Kiss Helga, Laufer Szilvia, Szilvásy Júlia

Szereposztás
Feleség: Topolánszky Laura
Férj: Varga-Tóth Attila / Erdős Róbert
Tadzsómaru: Bartos Barna
Öregasszony: Kiss Judit Anna
Lakáj: Kósa Lőrinc

 

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

További ajánlataink


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!