Program


Általvető - Both Miklós

Általvető - Both Miklós

Általvető - Both Miklós  több...

Átalvető programsorozatunk olyan, a néphagyományhoz kapcsolódó minőségi tartalmakat kínál, amik újszerűek, és amik az adott helyzetben valamiféle aktivitást, bevonódást is kínálnak a közönségnek. A sorozat egyik eleme, amikor a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

Programunk következő vendége Both Miklós lesz, aki zenei sokoldalúságával, változatos szakmai tevékenységével, innovatív projektjeivel vált ismertté. Azt viszont talán kevesebben tudják róla, hogy Ukrajna legnagyobb internetes népzenei archívumának kialakításában is vezető szerepe volt, illetve, hogy jelenleg a 21. századi népzeneoktatást, népzenetanulást segítő digitális segédanyag megvalósításán dolgozik.   

Megtudhatjuk, hogyan vezetett az út a Napra zenekar húrokat szaggató gitárosától a Dal című tehetségkutató verseny zsűrijén át ukrán nénik tradicionális többszólamú énekének kutatásáig; megismerhetjük a Palimo Storyt, a Polyphony és a Folk_ME Projekteket.

 

Közreműködik: Klitsie-Szabad Boglárka mesemondó

 

Házigazda: dr. Sándor Ildikó

Ajánló


"Gyűlölni nem születtem én, szeretni csak." Szophoklész: Antigoné (523)

Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap…

December eljövetele nemcsak a tartós hideg beköszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett utcákat, a karácsonyi vásárok forgatagát és a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!