Program


Auer Fesztivál Veszprém MAXIM VENGEROV és a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR

Auer Fesztivál Veszprém MAXIM VENGEROV és a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR

Vadim Repin és Gidon Kremer után ebben az évben egy újabb világsztár hegedűs, Maxim Vengerov érkezik a Mendelssohn Kamarazenekarhoz, hogy Veszprémben is hallhassuk azokat a hangokat, melyek valaha Auer hegedűjén innen indultak, majd megjárták Szentpétervár, Moszkva és New York iskoláit, koncerttermeit, s most a tanítványok tanítványainak hangszerein az egész világot beutazzák.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 2. péntek, 20:00

Maxim Vengerov és a Mendelssohn Kamarazenekar
Auer Fesztivál – Veszprém

MOZART: Á-dúr hegedűverseny K 219
CSAJKOVSZKIJ: Firenzei emlék op. 70

Maxim Vengerov hegedűművész
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter

A veszprémi Auer fesztivál kivételezett helyzetben van, hiszen az orosz hegedűiskola – melyet a veszprémi születésű Auer Lipót virágoztatott fel – több legendás reprezentánsa is tiszteletét tette már az elmúlt években, s ezt mind Auernek köszönhetjük. Vadim Repin és Gidon Kremer után ebben az évben egy újabb világsztár hegedűs, Maxim Vengerov érkezik a Mendelssohn Kamarazenekarhoz, hogy Veszprémben is hallhassuk azokat a hangokat, melyek valaha Auer hegedűjén innen indultak, majd megjárták Szentpétervár, Moszkva és New York iskoláit, koncerttermeit, s most a tanítványok tanítványainak hangszerein az egész világot beutazzák.
A Grammy-díjas Vengerov is ennek az orosz iskolának a neveltje, káprázatos technikájú, kivételesen szuggesztív művész, aki után kapkodnak a neves fesztiválok szervezői, Veszprémbe is a Salzburgi Ünnepi Játékokon adott koncertje utáni napon érkezik, hogy az 1727-ben készült ún. „ex-Kreutzer” Stradivari hegedűn egy Mozart versenyművel ajándékozza meg veszprémi hallgatóságát. 

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

További ajánlataink


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!