Program


"Az ember azért kapott végzetet, hogy ne legyen közömbös a világgal szemben" - Márai Trianonról

"Az ember azért kapott végzetet, hogy ne legyen közömbös a világgal szemben" - Márai Trianonról

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadásokon kivetített képek, dokumentumok és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív zenei kísérete segíti elő az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Aktuális előadások



Márai Sándor azon íróink közé tartozik, aki a trianoni döntés következtében elszakadt szülővárosától. Amikor 1938-ban és 1940-ben egyes területek visszakerültek Magyarországhoz, számos cikkben, vallomásban emlékezett meg az eseményekről. Ezek először lelkesedést, majd rezignációt és kiábrándulást váltottak ki belőle. Estünk ezekből az írásokból válogatva mutatja be a szerző kevésbé ismert arcát és választ keresünk a kérdésre: mit tehet egy író a történelem viharaiban?

Közreműködnek:

Mészáros Tibor történész

Hirtling István színművész

Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész

További ajánlataink


A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!