Program


Az ember földje(?) sorozat: A Velence-szindróma

Az ember földje(?) sorozat: A Velence-szindróma

Das Venedig Prinzip
német-osztrák-olasz dokumentumfilm, 82 perc, 2012
eredeti (többnyire olasz) nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 2. szombat, 18:00

Rendező: Andreas Pichler

Velence a színtiszta romantika; amire minden európai vágyik, minden amerikai álma, minden japán kívánsága. A világ legszebb városa éjszaka szellemvárossá válik. Egész negyedek állnak üresen, a lakosok által elhagyatva, a kiürült városrészek pusztán az üzleti érdekeket szolgáló mítoszt táplálják. 2012-ben 20 millió külföldi járt a városban, ez naponta átlagosan 60 ezer látogatót jelent. A szám pedig évről-évre növekszik. Összehasonlításképpen: Velencének összesen 58 000 lakosa van, ugyanannyi, mint az 1438-as nagy pestis után. Az állandó lakosok száma folyamatosan csökken, mert a város fokozatosan lakhatatlanná válik. Velence saját urbánus élete szinte teljesen összeomlott és ma már alig létezik. A film bemutatja, mi maradt meg a velencei életből: a turisztikai szolgáltató iparágak szubkultúrája; a szörnyű cirkálók kikötője, amely bővítésre vár; Velence lakói, akik a szárazföldre költöznek, mivel a megfizethető lakások száma folyamatosan csökken; egy idős nemesasszony, aki megveti az önkormányzatot; egy ingatlanos, aki fontolóra veszi a süllyedő hajó elhagyását. Rekviem egy nagyvárosért. Annak illusztrációja, hogy hogyan válik a köztulajdon kevesek zsákmányává. Elégia az utolsó velenceiekhez, humorukhoz és szívükhöz.

A filmet a 10. Építészeti Filmnapok vetítette Magyarországon 2018-ban.

Az ember földje(?) vetítéssorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett helyiség a Budavári Palota a századforduló magyar iparművészetének csúcsteljesítménye volt. Az 1900-as párizsi világkiállításon nagydíjat nyert terem Hauszmann Alajos tervei alapján készült el, kialakításában a kor legjobb magyar művészei és iparosai vettek részt.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

További ajánlataink


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!