Program


Az ezerarcú műtárgy - A kerámiától a porcelánig

Az ezerarcú műtárgy - A kerámiától a porcelánig

Az alapanyagok széles skálájával lehet dolgunk. Az előadás többek között az anyagféleségek közötti eligazodásban segít, valamint bepillantást nyújt a különböző műhelytitkokba.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 12. csütörtök, 18:00

Az ezerarcú műtárgy
2019.09.12   
A kerámiától a porcelánig – Az ezerarcú műtárgy előadássorozat

Miből készült a kezünkben tartott műtárgy? 
A különböző anyagféleségek meghatározása, a kerámiától a porcelánig.
Törékeny tárgyakkal foglalkozó szakemberek, gyűjtők, befektetők, kíváncsi érdeklődők gyakran találkoznak azzal a kihívással, hogy szavakkal szükséges leírni egy műtárgyat. A forma-funkció (váza, kaspó, kisplasztika stb.) meghatározása után a mű anyagát kell szemügyre vennünk: cserép, pirogránit, keménycserép, porcelán stb. És ha tegyük fel porcelán az alapanyag, akkor milyen porcelán: lágyporcelán, keményporcelán, porcelánfajansz stb.
Az alapanyagok széles skálájával lehet dolgunk. Az előadás többek között az anyagféleségek közötti eligazodásban segít, valamint bepillantást nyújt a különböző műhelytitkokba.

Előadó: Vaja László


A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadássorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is.

További információk és a sorozat részei mutargyakejszakaja.hu weboldalon megtalálhatóak.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

További ajánlataink


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!