Program


Bálint-napi koncert

Bálint-napi koncert

Bálint napi koncert - „Egy szép táncot jókedvemből”
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 15. péntek, 19:30

Bognár Szilvia - ének
Kónya István - lantok
Bede Péter - furulyák

A reneszánsztól a rokokóig terjedő időszak világi zenéjéből válogattunk.

Kárpát-medencei zenei körutazásunk során ellátogatunk a királyi és fejedelmi udvarok, városok, kastélyok, kollégiumok, templomok, kúriák, valamint a falvak világába.
A 17. századig nem létezett éles határ műköltészet és népköltészet, műzene és népzene között. A zenei nyelv is sokáig egységes maradt, a különböző zenei formák és műfajok egymást folyamatosan termékenyítették, gazdagították.
Énekes válogatásunk műfajilag igen sokszínű. Mivel a 18. századig bezárólag a költészet, előadását tekintve többségében énekelt költészet, így szerepel benne Tinódi, Balassi, Csokonay, Petőfi egy-egy verses éneke, valamint a néphagyományban fennmaradt szerelmi- és virágénekek, mulattató- és lakodalmi szokásdalok, párosítók, amelyeket korabeli, írásos forrásokban (Kájoni-, Vietorisz-kódex, Vásárhelyi Daloskönyv, Pálóczi: Énekes poézis) is
fellelhetünk.
Felcsendül továbbá a magyar királyi udvarokkal kapcsolatban álló, vagy itt megfordult komponisták néhány műve; külföldi kéziratokban fennmaradt magyar vonatkozású anonym táncok (ungaresca, passamezzo ongaro, hajdútánc) és magyar táncokat komponáló külföldi szerzők művei, valamint magyar népi táncnóták.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

További ajánlataink


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!