Program


Balog József és Érdi Tamás zongoraestje
2

Balog József és Érdi Tamás zongoraestje

A 18-19. században a négykezes zongorajáték számított a házi muzsikálás legelterjedtebb formájának. Ahol akadt két billentyűs hangszer, ott kétzongorás kamarazene is megszólalt - ennek repertoárja szintén a bécsi klasszika korában kezdett kibontakozni. Ezen az estén mindkét műfajból hallhatunk különleges szépségű alkotásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 19. vasárnap, 19:30

2020. január 19. vasárnap
19:30 — 22:00


    Mozart: D-dúr kétzongorás szonáta, K. 448
    Beethoven: D-dúr szonáta négy kézre, op .6
    Schubert: f-moll fantázia, D. 940
    Schubert: Katonainduló, D. 733, No. 1
    Mozart: Esz-dúr versenymű két zongorára, K. 365


Mozart, Beethoven, Schubert: szép és szinte jelképes, hogy éppen bécsi zeneszerzők és a klasszikus-kora romantikus korszak alkotói azok, akiknek művei a hangversenyen a négykezes és kétzongorás kamarazenét képviselik, hiszen ez a muzsika különlegesen erős szálakkal kapcsolódik a városhoz és annak 18-19. századi zenekultúrájához.
Balog József és Érdi Tamás egyidősek: mindketten 1979-ben születtek, a magyar zongoraművészek erős mezőnyében a középgeneráció gyakran fellépő, sokat foglalkoztatott képviselői. Mindkettejüket nagy hangszeres biztonság, fokozott zenei érzékenység és a kamarazene szeretete jellemzi - nem csoda, hogy ezúttal egyesítik erőiket, hogy megszólaltassák Mozart üde bájú négykezes és kétzongorás kompozícióit, Beethoven friss és energikus korai alkotását, valamint egy nevezetes remekművet, Schubert sejtelmes-tragikus hangvételű f-moll fantáziáját: az érett romantikus kifejezésmód előlegezését.
A műsort záró kétzongorás Mozart-versenyműben a két művészhez csatlakozó kamarazenekar, a Budapesti Vonósok 1977-ben alakult. A produkció karmestere, Farkas Róbert 1982-ben született, budapesti tanulmányainak befejezése óta - több mint egy évtizede - Berlinben él és dolgozik.

Vezényel:  Farkas Róbert
Közreműködik: Budapesti Vonósok (művészeti vezető: Botvay Károly)

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

További ajánlataink


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!