Program


BARTÓK / DOHNÁNYI / BERLIOZ ( ÉVADNYITÓ koncert I. - Concerto Budapest & Fejérvári Zoltán-zongora )

BARTÓK / DOHNÁNYI / BERLIOZ ( ÉVADNYITÓ koncert I. - Concerto Budapest & Fejérvári Zoltán-zongora )

Epizódok egy művész életéből – ez Berlioz 1830-ban bemutatott Fantasztikus szimfóniájának alcíme, melynek szellemében e koncert fantáziacíme is lehetne akár: epizódok három művész életéből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 26. csütörtök, 19:30

Az 1923-ban, a Buda, Pest és Óbuda egyesítésének félévszázados jubileumát megünneplő koncertre szánt Bartók-mű, a Táncszvit elsőre bizony közömbös és értetlen fogadtatásra talált, s egyúttal le is árnyékolta az ugyanekkor bemutatott Psalmus Hungaricus rögvest elsöprő sikere. Dohnányi Ernő ellenben élete egyik legnagyobb diadalát aratta, méghozzá zeneszerzőként és zongoristaként egyaránt, amikor 1914. február 17-én, Berlinben útjára indította máig legnépszerűbb művét, a Gyermekdal-variációkat, amelynek középpontjában a számunkra Hull a pelyhes kezdettel ismerős, ám eredendően francia dalocska áll. A zenei humor és a virtuozitás talán legnagyszerűbb közös példáját e koncerten a legutóbb a Montreáli Nemzetközi Zongoraversenyen győzedelmeskedő Fejérvári Zoltán szólójával hallhatja majd a közönség. „E franciában egy egész Beethoven rejtőzik, de azért kötnivaló bolond. Nekem nagyon tetszett minden” – írta Berliozról a Fantasztikus szimfónia párizsi ősbemutatóját meghallgató német romantikus, Ludwig Börne, s ezt az ítéletet talán maga a komponista is elfogadta volna.

BARTÓK: Táncszvit, BB 86

DOHNÁNYI: Változatok egy gyermekdalra, op. 25

– szünet –

BERLIOZ: Fantasztikus szimfónia, op. 14

Közreműködik: Fejérvári Zoltán zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

További ajánlataink


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!