Program


Bazilika kívül-belül

Bazilika kívül-belül

A barangolás során megismerkedünk a Szent István bazilikával kívül-belül: megnézzük a fantasztikus mozaikkal borított belső teret, megkeressük saját horoszkópjegyünket (tényleg egy katolikus templomon?), körbesétáljuk az épületet és megismerjük közvetlen környezetét.

Bazilika kívül-belül

A Bazilika nyitvatartási idejében barangolunk, azonban a Bazilika fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására, és/vagy a templom egy részének lekordonozására.
A barangolás vége a Bazilikánál lesz.

Egyéb díjak, melyek a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül: belépő a Bazilikába 200 Ft/fő (a helyszínen fizetendő), Tourguide készülék 350 Ft/fő (a helyszínen fizetendő)

A séta időtartama kb. 2 óra

Találkozó: Budapest, Budapest, V. kerület, Zrínyi utca és az Október 6. utca sarkán, a Pocakos rendőr szobornál 5-10 perccel kezdés előtt

Térkép: https://goo.gl/maps/bJ95jcYd8uKADawQ9

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2vAqm56B9YRv9Hg93RKQ1kCMSQL_edeFTqugXV-Tw0HOYyVNLZvwuOIww
ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR0RtRXrZaNw0zH1U4wNQonBesDssZOtoH7oST_LFdKjPAsfVbLNZnvIEvk
Légy szíves olvasd el!

Öt kiló arany, tíz kiló féldrágakő, 250 ezer arany füstlemez, 400 kiló méhviasz, 5000 kiló kenyér (vajon mihez kellett?), 4,5 milliárd forint: pár adat a Bazilika 2003-ban befejezett felújításával kapcsolatban. Nem csak a 20 évig tartó felújítás története érdekfeszítő, hanem az épület története is kifejezetten izgalmas.

A Szent István bazilika megépítésének gondolata a nagy dunai árvízhez köthető. Magyar építészek, művészek színe-java vett részt az építésében és a díszítő munkákban. Magyarország második legnagyobb templomát, Budapest egyik legmagasabb épületét 1905-ben szentelték fel. Itt találjuk Magyarország legnagyobb harangját, és legszentebb ereklyénket, a Szent Jobbot.

A barangolás során megismerkedünk a Szent István bazilikával kívül-belül: megnézzük a fantasztikus mozaikkal borított belső teret, megkeressük saját horoszkópjegyünket (tényleg egy katolikus templomon?), körbesétáljuk az épületet és megismerjük közvetlen környezetét. Megtudjuk, hogy mi köze az állatviadaloknak Lipótvároshoz, miért zarándokolt fel vidékről egy paraszt bácsi felháborodásában az épülő Bazilikához, szót ejtünk az altemplomról, ami hírességek nyughelye.

A séta után lehetőség nyílik felmenni a panoráma kilátóba, ahonnan fantasztikus – 360 fokos - budapesti látkép tárul elénk. (A kilátóba a séta befejezése után lehet felmenni, nem része a barangolásnak. A kilátó belépődíja külön fizetendő a kilátó pénztárában.)

Egyéb tudnivalók:
A séta során lépcsőzünk, szűkebb helyekre is bemegyünk, nem akadálymentesített terület.
Fotózni lehet.
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartjuk!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj Messengeren a facebook.com/barangolobk oldalon.

További ajánlataink


A nagyszabású musicalt – amelyben a Halál lép elő főszereplővé, alakját pedig a valódi Sissi által írt versek ihlették –…

Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse. Ő a Szabadságharc mártírja, kit a nemzet csak a „Pákozdi Oroszlánként” emleget. Tisztázatlan halála után…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!