Program


Beardyman (UK) / vendég: Foli (HU)
3

Beardyman (UK) / vendég: Foli (HU)

Darren Foreman, azaz művésznevén Beardyman a modern beatbox egyik legnagyobb alakja, az emberi hang elektronikus manipulálásának egyik legismertebb profétája. 2006-ban és 2007-ben brit beatboxbajnok lett, 2008-ban már a zsűri tagja volt.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 20:00

Beardyman (UK) / vendég: Foli (HU)

Beardyman
Darren Foreman, azaz művésznevén Beardyman a modern beatbox egyik legnagyobb alakja, az emberi hang elektronikus manipulálásának egyik legismertebb profétája. 2006-ban és 2007-ben brit beatboxbajnok lett, 2008-ban már a zsűri tagja volt. De amit Beardyman csinál, az igazából nem - vagy nem csak - beatbox. Bár saját, „emberi” hangjával is képes utánozni szinte bármit, legyen az hangszer, állat vagy konyhai tartozék, Beardyman igazi közege az elektronikus kütyük, loopok, effektek tengere, amikkel egészen elképsztő produkcióra képes.

Az egyik TED-előadásban sokat beszél a "küldetéséről", ami nem más, mint a végtelenségig tágítani az emberi hang manipulálásának lehetőségeit. Ilyesmivel persze sokan próbálkoznak, de igazából senki sem teszi ezt olyan sikeresen, fogyaszthatóan (ugyanakkor olcsó vásáriságtól mentesen), mint Beardyman. Elképesztő műfaji és stílusbeli változatosság jellemzi: klasszikus bluestól (elég képzett énekhangja is van) dübörgő trapen, hiphopon át technóig és operettig, viccelődős comedytől pantomimig, híres előadók paródiáitól metálon át meghitt kamarazenéig terjed a skála. Egy Beardyman-fellépés egyszerre szeletelős parti és áhítatos oratórium, halálba röhögős viccfellépés és szívszorító monodráma. És természetesen a technikamániások is megkapják a maguk örömét, zenei ötletei megvalósításához fejlesztette ki a világ egyik legfejlettebb élőzene-előállító rendszerét, a BEARDYTRON-t. TV műsorok, klub koncertek mellett fesztiválok állandó szereplője, többek között a Coachella, Glastonbury és a Fuji Rock fellépője volt az elmúlt évtizedben. Minden Beardyman-fellépés megismételhetetlen, egyedi élmény.


vendég:
Foli
Szarvas Dávid (Zuboly, Los Orangutanes) – ének, beatbox /vocals, beatbox Matus Péter (Irie Maffia) – basszusgitára, billentyűk / bass, keys Udvarhelyi Gábor (Jamese) – gitár /guitar A frissen alakult formáció ars poeticája: Minden ami körülvesz minket ritmus. Minden összecseng mindennel itt és most ebben a pillanatban. Foli vagy te, foli vagyok én is. Három loop és néhány hipotézis... Ennyi az egész: hallod, hogy körülöttünk a mindenség zenél?

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

További ajánlataink


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!