Program


Beethoven & Schubert

Beethoven & Schubert

A műsorban elhangzó műveket a szerb származású, de tanulmányait Bécsben végzett kiváló zongoraművésznő, Jasminka Stančul szólaltatja meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 22. péntek, 19:00

BEETHOVEN & SCHUBERT

Műsor:
L. van Beethoven: I. (C-dúr) zongoraverseny, op. 15
F. Schubert: II. (B-dúr) szimfónia, D 125

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Jasminka Stančul - zongora

Az 1792-ben Bécsbe érkező és ott véglegesen letelepedő Beethoven valósággal meghódította a császárváros zenét szerető közönségét addig nem hallott dinamikus, fantáziadús zongorajátékával. A káprázatos rögtönzések mellett mindazonáltal nagyszabású kompozíciók is megjelennek az életműben, közöttük az 1795-ben bemutatott C-dúr zongoraverseny (mely egyébként később keletkezett, de korábban jelent meg, mint a másodikként rangsorolt B-dúr). A három tételes, nagyformátumú versenyműben értelemszerűen még akadnak a nagy elődökre, elsősorban Mozartra emlékeztető momentumok, de már halljuk benne a Titán zenéjének utánozhatatlan hangjait is. A művet a szerb származású, de tanulmányait Bécsben végzett kiváló zongoraművésznő, Jasminka Stančul szólaltatja meg. A koncert második felében Schubert második, 1814/15-ben, még a tanulóévek alatt keletkezett szimfóniája csendül fel, melynek különösen második, variációs tétele, valamint fináléja ígéri a későbbi nagymestert. A Győri Filharmonikus Zenekart Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálja.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

További ajánlataink


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!