Program


BEMUTATÓ - A FALKA • Szőllősi Krisztina
2

BEMUTATÓ - A FALKA • Szőllősi Krisztina

Közösségünk legerősebb jellemzője a „falkaszeretet”. A falkában nincs hatalmi rangsor, a férfiak nem küzdenek meg egymással a vezérségért. Miért is volna erre szükség, amikor a falka egy összetartó nagy család? Felmerül a kérdés azonban, hogy meddig összetartó egy falka? Mi vezethet ahhoz, hogy egy erős rendszerben meginogjon a bizalom.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 17. szombat, 20:00

BEMUTATÓ - A FALKA • Szőllősi Krisztina

A barátság vizsgálatának egyik fő nehézsége maga a definíció, hiszen az emberek nagyon sokféle kapcsolatot neveznek barátságnak, mely egy általánosított, ideáltipikus, ugyanakkor társadalmilag és kulturálisan meghatározott, változó kép bizonyos elemeit hordozza. Ha kutatóként valamiféle objektív kritériumhoz próbáljuk kötni a fogalmat, akkor ezzel figyelmen kívül hagyunk sok olyan kapcsolatot, amit mások barátságnak tartanak. Emiatt a szociológiai kutatások jó része a barátság meghatározását a válaszadóra bízza.

Felnőtt férfiak barátságai nagyrészt inkább meghatározott, strukturált cselekvésekhez kapcsolódnak, kevésbé összetettek, vagyis specializáltabbak. A férfi barátságokat a közös tevékenységek és tapasztalatok jellemzik. A férfiak nem beszélnek az érzéseikről, közös tevékenységek kötik össze őket. Általában szeretnek minden férfiakhoz tartozó klikkhez, klubhoz vagy csapathoz csatlakozni.

Ezt a klikket nevezhetjük falkának is, ahol a legerősebb a falkaszeretet, a „közösségi szellem”.  Általában minden falkában a hierarchia szabályozza a rendet, azonban ebben a falkában nincs hatalmi rangsor, a férfiak nem küzdenek meg egymással a vezérségért. Miért is volna erre szükség, amikor a falka egy összetartó nagycsalád. Azonban felmerül a kérdés, meddig összetartó a falka? Mi vezethet ahhoz, hogy egy erős rendszerben meginogjon a bizalom? Mennyire erősek a kötődések, mikor bukik elő a felszínesség. Hogyan töri meg a Nő a falka rendszerét, megváltoztatja-e annak íratlan szabályait?

Táncművészek: Földesi Milán, Raj Martin, Emanuele Co, Nagy Nikolett, Varga Lotti

Zene: Kalotás Csaba
Fény: Katonka Zoltán
Jelmez: Károlyi Krisztina
Térinstalláció: Piroska Nonó
Mentor: Barta Dóra
Koreográfus: Szőllősi Krisztina

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap, Badora Társulat
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.
Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

További ajánlataink


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!