Program


Bihari-sokk 25

Bihari-sokk 25

A BihariSokk az elmúlt 25 év folyamán igazi intézménnyé vált, és ahogy az a néptáncegyütteseknél is szokás, átöröklődött az egyre fiatalabb nemzedékekre. A 2004-es első generációváltást 2018-ban egy újabb követte, így a zenekar mára három (!) teljes formációval rendelkezik a tizen/huszonévesekig bezárólag.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 8. szombat, 20:00

A kilencvenes évek elején alakult egy bulizenekar a Bihari Táncegyüttes táncosaiból, azzal a céllal, hogy könnyű, de igényes szórakozást nyújtsanak egymásnak és a pályatársaknak akkor is, amikor nem csak a folk műfajra szeretne mulatni a társaság…
A biharis ünnepeken titokban szárnyát bontogató alapító tagok meghívására, decens zenészekkel bővülő formáció 1995 februárjában megtartotta első klubját, ami a farsang jegyében telt. A buli a hónap utolsó péntekére esett, így ezt követően minden hónap utolsó péntekén több, mint ötszáz ember vett belépőt az Almássy Téri Szabadidő Központba, a legendás Biharisokk Klubba.
Az esemény meghatározó volt az akkori néptáncmozgalom életében. Találkozópont volt, egyben egy független szellemi közösség, ami gyakran teret adott az ön- és társadalomkritikus humornak….

A BihariSokk Klubban 1995-től éveken keresztül olyan estéket, koncerteket és nem mindennapi pillanatokat éltek át a budapesti és a főváros környéki együttesek, amik a mai napig emlékezetesek. Az amatőr, de lelkes szórakoztató zenekarhoz olyan professzionális előadók csatlakoztak, mint a Gázsa zenekar, a MÉTA, a Palermo Boogie Gang, Ferenczy Gyuri és bandái, a Kimnowak, vagy az akkori Új Színház művészei és szólistái: Bubik István, Udvaros Dorottya, Prokai Ancsa, Horváth Virgil, Debreczeni Csaba, Schlanger András, Bussay Böbe és még sokan mások.

A BihariSokk az elmúlt 25 év folyamán igazi intézménnyé vált, és ahogy az a néptáncegyütteseknél is szokás, átöröklődött az egyre fiatalabb nemzedékekre. A 2004-es első generációváltást 2018-ban egy újabb követte, így a zenekar mára három (!) teljes formációval rendelkezik a tizen/huszonévesekig bezárólag. Február 8-án mindhárom a színpadra kerül, sőt közösen is zenélni fognak.

A mindig jelen lévő táncegyüttesekre pedig most is számítanak az alapítók és a jelenlegi muzsikusok! Vasas, Válaszút, Vadrózsák, Bartók, Bihari, Honvéd, Budapest, Duna, Állami, Dunaújvárosi Vasas, stb….

Mindenkit várunk a Fonóba!

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

További ajánlataink


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!