Program


BJO - Ifjúsági jazz beavató koncert
3

BJO - Ifjúsági jazz beavató koncert

Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra közös küldetése a jazz megszerettetésére a fiatal korosztállyal. A diákok többsége nem is sejti mennyi jazzt hallott már a mesékben, például a Macskafogóból vagy a Disney rajzfilmek varázslatos világából.

Ifjúsági jazz beavató koncert a Budapest Jazz Orchestrával
(vendég: Náray Erika)

Náray Erika kiváló partnerre talált a zenekarban, akik folyamatosan keresik a lehetőséget az ifjúság szórakoztatására és zenei nevelésére koncerteken, gyermekelőadásokon, és évek óta futó nyári jazz táboruk keretében is. Azon túl, hogy az igényes kultúra fogyasztása, az arra való nyitottság fontos forrása a személyiség fejlődésének és a műveltségnek, a jazz különleges izgalmat is nyújt a hallgatóságának.

A „rendhagyó tanórák” évek óta nagy sikert aratnak – mind tanulói, mind pedagógusi oldalon, hiszen az iskolán kívüli világból érkezik előadó izgalmas élménnyel és plusz ismeretekkel egészíti ki az iskolai tananyagot. Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra produkciója ennél tovább lép: az osztályterem falain kívüli közös koncertélményt ötvözi a zenei műfaj izgalmas, a jazz hiteles és képzett magyar előadói által mélységi titkokba való betekintés lehetőségével, mindezt interaktív módon.

Náray Erikáról

Náray Erika a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán végezte tanulmányait. Játszott többek között a Vígszínházban, a Pesti Színházban és a Budapesti Operettszínházban is. Számos Walt Disney és DreamWorks rajzfilm betétdalának előadója (pl. Hercules, Micimackó). Zenés színházi szerepeket játszott olyan előadásokban, mint a Chicago, az Ének az esőben, a Lili bárónő, a Mozart!, a Rómeó és Júlia, a Szépség és a Szörnyeteg, a Rebecca.
Főiskolás kora óta tagja volt jazz zenekarnak, de énekelt funky, soul és R&B stílusban is. 2006-ban jelent meg első szólólemeze, 2011-ben a második, Női dolgok címmel, melyen saját dalokat ad elő. Szinkronszínészként különleges hangszínét sokan ismerhetik. Hangját filmekben, reklámokban is hallhatjuk, ezek közül az egyik legemlékezetesebb az X-akták, ahol Scully ügynököt szólaltatja meg.

A Budapest Jazz Orchestráról

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazz-élet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális big bandje, mely hangzásával a ’20-as évek Amerikáját idézte. A zenekar dinamikus fejlődése során a műfaj jelentős zenei állomásait végigjárva mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát.
A BJO kiváló munkásságának ékes bizonyítéka az elmúlt 23 év, mely idő alatt számos koncert, hazai-és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó színesítette a zenekar palettáját.
A BJO muzsikusai nemcsak professzionális jazz muzsikusok, de többen közülük a jelentős hazai eMeRTon, illetve Artisjus díjakkal elismert művész is. Ugyanakkor a BJO több tagja egyúttal művész-tanár is. A zenekar nemcsak a big band műfajának koncertszerű népszerűsítésére koncentrál, hanem tapasztalataiknak továbbadására is a fiatalabb generációk számára.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.
Az előadások látogatása mindig a hatályban lévő szabályozások szerint lehetséges!

További ajánlataink


A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje…

Shelagh Delaney hősei marginalizált alakok. A szegénység, a másság, a kirekesztett lét fojtogató közegében próbálnak boldogulni – ki hogyan tud.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!