Program


Blaskó Borbála: Prédamadár - Kaposvári Egyetem 4. éves színművészhallgatói

Blaskó Borbála: Prédamadár - Kaposvári Egyetem 4. éves színművészhallgatói

A Nóra átdolgozásban az örök nő és az örök férfi egyfajta Ibseni megfogalmazását vonultatjuk fel. A kilátástalan küzdelmet a megértésre és az elfogadásra, emellett az önazonosság hiteles deklarálására törekvő mérhetetlen vágyat is.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 23. szombat, 19:00

A Kaposvári Egyetem 4. éves színművészhallgatóinak előadása
Ibsen Nóra című színműve alapján

„- Nóra, én örömmel dolgoznék érted éjjel-nappal, elviselnék gondot és ínséget. De nincs senki, aki a becsületét áldozná fel azért, akit szeret.
– Asszonyok százezrei tették meg.”

A Nóra átdolgozásban az örök nő és az örök férfi egyfajta Ibseni megfogalmazását vonultatjuk fel. A kilátástalan küzdelmet a megértésre és az elfogadásra, emellett az önazonosság hiteles deklarálására törekvő mérhetetlen vágyat is. A látványtervezői munka,mely egy fojtott,de ugyanakkor bensőséges teret szolgáltat, az előadás létrehozásában kulcsfontosságú jelentőséggel bír. Metaforikus tere hűen tükrözi azt a mondanivalót, ami számomra elengedhetetlenül és expresszív kifejezésmódban manifesztálódik ebből a történetből.

Előadók: Hermányi Mariann, Bölkény Balázs, Kocsis Gábor
Díszlet és jelmeztervező: Bognár Eszter
Zene: Varga Zsolt
Dramaturg: Juhász Károly

Osztályvezető tanár: Cserhalmi György
Rendező-koreográfus: Blaskó Borbála

A női archetípusok drámai megjelenésének vizsgálata fontos szerepet tölt be munkáimban.Ezek mentén próbálom újrafogalmazni a drámairodalom különböző nőalakjainak karaktereit. Fókuszba állításuk és jellemzőik vizsgálata a művészet komplex eszközeivel egyre inkább elhivatottan tükrözi koreográfusi utam alappilléreit.

Az előadás hossza 90 perc.

16 éven felülieknek ajánlott

Támogatók: MMA Művészeti Ösztöndíj Program, NKA, EMMI, L1 Egyesület, Műhely Alapítvány, Nemzeti Színház

Együttműködő partner: Attitűd Alapítvány

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

További ajánlataink


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!