Program


Borbély Zoltán orgonaestje

Borbély Zoltán orgonaestje

„Határon túli magyar orgonaművészek bemutatkozása a Belvárosi Főplébánia-templomban”
sorozat keretében Borbély Zoltán orgonaművész lesz az orgonaest meghívott vendége, aki az
Újvidéki Művészeti Akadémia orgonatanára, a Zentai Egyházzenei Fesztivál művészeti
vezetője.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 24. péntek, 19:30

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): C-dúr templomi szonáta K. 336 (Borbély Zoltán
orgona átirata)
Ad Wammes (1953*): Vallée des danses
Wolfgang Amadeus Mozart: Kis éji zene K. 525, Allegro, Romanze, Menuetto, Rondo (Borbély
Zoltán orgona átirata)
Maurice Duruflé (1902-1986): Suite op. 5 22´ Prélude, Sicilienne, Toccata

 

 

Életrajz:

 

Borbély Zoltán (1977*) zenei tanulmányait szülővárosában, Zentán kezdte Szokolai Zoltánnál harmonika szakon. A gimnáziumi évek alatt került kapcsolatba az orgonával. A budapesti Solti György Zeneiskolában Hock Bertalan növendéke volt. Az Újvidéki Művészeti Akadémián Andrija Galunnál, a grazi Művészeti Egyetemen Gunther Rost osztályában diplomázott. A grazi Johann Joseph Fux Konzervatóriumban csembaló és basso continuo szakon tanult Konstanze Rieckh osztályában. Számos mesterkurzuson vett részt Ausztiában, Németországban és Franciaországban. Orgonistaként 1993 óta teljesít liturgikus zenei szolgálatot; főbb működési helyei az újvidéki Mária Neve templom és a grazi ferences templom voltak. 2008 óta az Újvidéki Művészeti Akadémia orgonatanára. 2011 óta a zentai székhelyű Cor Jesu Alapítvány ügyvezetője, az alapítvány kántorképzőjének igazgatója, a Zentai Egyházzenei Fesztivál művészeti vezetője, a zentai orgona további fejlesztésének koordinátora. Európa nyolc országában és Észak-Amerikában hangversenyezett. A korabarokktól a kortárs zenéig minden irányzat megtalálható repertoárján, különösen szívesen játssza Maurice Duruflé, a francia későromantikusok és kortárs szerzők műveit. Az újvidéki Camerata Academica Vonószenekar, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint a belgrádi Szerb RTV Kórus és Szimfonikus Zenekar közreműködője szólistaként és zenekari művészként.

 

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

zenés átirat két részben

További ajánlataink


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!