Program


Bozsik Yvette tárlatvezetése

Bozsik Yvette tárlatvezetése

Bozsik Yvette balettművész, koreográfus szubjektív tárlatvezetése Salla Tykkä észt képzőművész Rövid címek című kiállításában.



 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 8. szombat, 16:30

"Úgy gondolom, hogy a bátorság az egyik legfontosabb művészi eszköz, ami leginkább elfogyott mára. Nagyon sok támadást kap az ember, ha bátor, ha megpróbál kitörni, és nem a divat után megy"

Talán a bátorság az, ahol Salla Tykkä és Bozsik Yvette művészete összeér. Egyéni látásmódja, tabutémákat feszegető, sokszor provokatív, felkavaró és gondolkodásra késztető produkciói könnyedén párhuzamba állíthatók Salla Tykkä művészetével, melyben a művészet és a vallás tradicionális nőreprezentációs struktúráinak lebontásával Salla Tykkä a női énkép, identitás és fizikai létezés újraértelmezését kísérli meg.

A test feletti kontroll és annak legközvetlenebb manifesztációja, a testedzés vagy sport végigkíséri Tykkä munkásságát. Szereplőivel sokszor találkozunk valamilyen sporttevékenység vagy fizikai megerőltetés közben, ilyen a futásból visszatérő fiatal lány (Lasszó), az Erő elszántan küzdő bokszolónője, vagy az Óriás című, tornászlányok fegyelmezett napjait és edzéseit bemutató kisfilm.
Yvette tornász múltja miatt különösen közelről ismeri a filmben felvázolt élethelyezeteket és a test "célirányos megzabolázásának" folyamatát.

Bozsik Yvette (Szül.: 1968.) Kossuth-díjas balettművész, koreográfus, rendező, érdemes művész, egyetemi tanár, 2017-től a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetője. Érdeklődése a tánctól a színházig és a filmig is terjed.

Ajánlatunk


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

További ajánlataink


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!