Program


BQW 3/1 Szigeti Quartet

BQW 3/1 Szigeti Quartet

A minifesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest kívánja középpontba állítani a hazai klasszikus zenei élet kiemelkedő együtteseinek részvételével. Idén a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének összes vonósnégyese alkotja a műsort: Dmitrij Sosztakovics ritkán hallható tizenöt kvartettje csendül fel a fesztivál keretén belül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 28. péntek, 19:00

A Budapest Kvartett Hétvége harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2020. március 27-29 között a Nádor Teremben. A minifesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest kívánja középpontba állítani a hazai klasszikus zenei élet kiemelkedő együtteseinek részvételével. Idén a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének összes vonósnégyese alkotja a műsort: Dmitrij Sosztakovics ritkán hallható tizenöt kvartettje csendül fel a fesztivál keretén belül.
A 2017-ben alakult Szigeti Quartetben páratlan muzsikusok találtak egymásra. Primáriusuk, Nagao Haruka számos nemzetközi díj nyerteseként 2016 óta a Magyar Állami Operaház koncertmestere. A két belső szólam képviselője Stankowsky Nóra, az Operaház szólamvezetője, valamint Ludmány Dénes, a Nemzeti Filharmonikusok brácsása. Csellistájuk, Rózsa Richárd a MÁV Szimfonikusok szólócsellistája. Az együttes olyan művészekkel játszott már, mint Lencsés Lajos, Gustav Rivinius, Konrád György vagy Gulyás Márta. Hazai koncertjeik mellett több alkalommal felléptek már Németországban, Japánban és Törökországban.

Műsor:

Sosztakovics: F-dúr vonósnégyes no.3
f-moll vonósnégyes no.11

Ajánlatunk


A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

zenés party két részben

További ajánlataink


Bősze Ádám 2019 őszén indította el „Nagy zenészek, nagy szerelmek” című előadás-sorozatát, mely a világ leghíresebb zeneszerzőinek magánéletéről, esetenként izgalmas…

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!