Program


Chalaban 20 feat. Moh! Kouyaté

Chalaban 20 feat. Moh! Kouyaté

Közép-Európa legismertebb marokkói származású zenésze, Saïd Tichiti 1998-ban érkezett Magyarországra, a következő évben lefektette zenekara, a Chalaban alapjait, 2000-ben pedig lemezzel is bemutatkozott.

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 7. vasárnap, 20:00

Fennállása első bő húsz évét ünnepli tehát a formáció - a Müpa-beli koncertjén nemcsak az együttes egész pályájára jellemző, marokkói gyökerű, sokszínű hangzásvilágot olykor kárpát-medencei hagyományokkal házasító dallamok szólnak, de Saïd klasszikus zenét tanuló gyermekei is szerepelnek a műsorban, valamint egy neves külföldi vendég: Moh Kouyaté.

A Chalabant az anyai ágon berber, apai ágon fekete-afrikai előadó, Saïd Tichiti marokkói és magyar zenészekkel alapította Budapesten. A formáció hangzását a színészből lett muzsikus afro-arab gyökerei határozzák meg, az eleve dús marokkói zenei fonatot kárpát-medencei, roma és balkáni szálakkal gazdagítva. Legutóbbi nagylemeze, a 2017-es Gleimim épp szülővárosának állít emléket, ezen a tradicionálisabb hangzású albumon a Marokkóban összeérő berber, arab és fekete-afrikai hagyományok eredetét is ...

Chalaban:

arab lant (úd), guembri, ének: Saïd Tichiti
hegedű, trombita: Kovács Ferenc
gitár: Kovács Bálint
ének és ütős hangszerek: Khalid Moutahir, Ahmed Oumad, Saad Douyal
basszusgitár: Kiss Benedek
dob: Golovics Ferenc

Közreműködők:

cselló: Emma Tichiti
hegedű: Naïm Tichiti

Vendég:

gitár, ének: Moh Kouyaté


Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

További ajánlataink


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!