Program


Danny mesél

Danny mesél

Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója, nem csak gyerekeknek

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 9. vasárnap, 10:30

Az ütőshangszeres, a jellegzetes mesemondó Danny és a multiinstrumelista Ágoston Béla mutatja meg, hogyan érdemes játékos módon létező és eddig még nem létzetett hangszereken bolondosabbnál bolondosabb történetekkel szórakoztatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Az előadásban megszólaló hangszerek:

klasszikus fúvóshangszerek: szopránszaxofon, basszusklarinét;

különboző népek hangszerei: balafon, steel drum, didzseridu, havasi kürt, fujara, amerikai házi

készítésű gitárok (diddley bow, szivaros doboz gitár), magyar népi hangszerek (kecskeduda, brácsa,

hegedű, ütőgardon);

nem-hangszer hangszerek: kutya játékok, sípok.

 

Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban született és nőtt föl. Zenélni hazájában, Afrikában és Dél-Amerikában tanult, majd 2010-ben Magyarországra érkezett. Jellegzetes mesemondó stílusa afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal afrikai balafon kíséretében.

Történetei magyar és angol nyelven hallgathatók.

Ágoston Béla már gimnazista korában foglalkozott versmegzenésítésekkel és ekkor érintette meg a népzene és a jazz, melyek napjainkra szerves részei lettek szabad – “zenei stand up comedy” – stílusának.

A klasszikus fuvola, klarinét és szaxofon tanulmányok mellett népi hangszereken is tanult játszani, így duda, furulya, fujara, havasi kürt, kanásztülök, ütőgardon, hegedű, brácsa, bőgő, citera is szerepelnek kelléktárában, de ma már fontos hangszere a karib-tengeri steel drum és az új magyar találmány a glissonic is.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

További ajánlataink


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!