Program


DE-SET:MN Dance Company (SLO)

DE-SET:MN Dance Company (SLO)

A DE-SET előadás Michal és Nastja alkotó utazásának tizedik évfordulóját fémjelzi. A tánc, az élő zene és az attraktív vizualitás összefonódásában jelen van néhány motívum korábbi előadásaikból, melyek amellett, hogy élénk érdeklődést mutatnak az ember intim és társas lényege iránt, a nő és férfi közötti viszonylatok archetipikus problémáit is tematizálják, illetve azt az energiát, mely a kapcsolatokat működteti.  több...

Horizont Táncfesztivál - DE-SET

táncmű és zenei előadás 

Bemutató: 2020. április 24.    

Időtartam: 65 PERC   

Szereposztás:

Koncepció, koreográfia, tánc: Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia
Dramaturgia: Ana Krzisnik Blazica
Díszlettervező: Aleksander Blazica
Jelmeztervezők: Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia, Ana Spacapan
A zenei anyag szerzői és előadói: „Silence”
Világítástervező: Samo Oblokar
Hangmérnök: Matej Celik

Koprodukciós partnerek: MN Dance Company, Cankajev dom Ljubljana, SNG Nova Gorica
A produkció a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériumának támogatásával jött létre.

Az előadásról:

A DE-SET előadás Michal és Nastja alkotó utazásának tizedik évfordulóját fémjelzi. A tánc, az élő zene és az attraktív vizualitás összefonódásában jelen van néhány motívum korábbi előadásaikból, melyek amellett, hogy élénk érdeklődést mutatnak az ember intim és társas lényege iránt, a nő és férfi közötti viszonylatok archetipikus problémáit is tematizálják, illetve azt az energiát, mely a kapcsolatokat működteti. Ez az energia a szerelem, a művészet és a közöttük vibráló „elektromos feszültség”.Sajátos táncstílusukkal - melyet kivételes következetesség, a mozdulatok precizitása és erőteljes kifejezésmód jellemez - régi történeteiket, emlékeiket elegyítették, és egy új koncepció formájába öntötték, együttműködésben a Silence duó zenészeivel: az énekes Boris Benkoval és a zongorista Primož Hladnikkal, akik szintén kerek évfordulóhoz érkeztek: húsz éve tart közös utazásuk az alkotás útján.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!