Program


Divertimento - udvari zene

Divertimento - udvari zene

A XIX. század első harmadáig a szórakoztató zene ugyanazon mesterek tollából született, akik adott esetben szakrális műveket, operákat, szimfóniákat, concertókat írtak. Különösen jellemző ez Mozartra, akinek divertimentói (a szó maga is szórakozást, szórakoztatást jelent), szerenádjai valóban családi vagy udvari ünnepségek szórakoztató zenéi, adott esetben tánczenéi voltak, ezekből két darabot is hallhatunk ezen az estén.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 10. szombat, 20:00

A szintén Divertimento címmel illetett – 1939-ben, a második világháború kitörését közvetlen megelőző napokban írt – Bartók műben már tetten érhető a drámaiság, egy félelmes előérzet hangjai. Mégis a bartóki életmű egyedülállóan szórakoztató, lendületes műve született meg. A mű befejezése nem is felhőtlenül optimista, de máig tartó üzenete van: bármi is történjék, életünk nem lehet teljes öröm és szórakozás nélkül.

DIVERTIMENTO – udvari zene

Budafoki Dohnányi Zenekar
vezényel:  Hollerung Gábor

W. A. Mozart: D-dúr divertimento, K.136
Bartók Béla: Divertimento, BB118
*****
W. A. Mozart:
G-dúr szerenád (Egy kis éji zene), K.525

(Rossz idő esetén a Latabár Színházban)

Sátoraljaújhely Önkormányzata támogatásával

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

További ajánlataink


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!