Program


East End: Idővonal - sétaszínház

East End: Idővonal - sétaszínház

Sétaelőadás, amely során a nézők Budapest belvárosát járják be. A várost, akár a jelen mauzóleumát. Nap mint nap elsétálunk volt életünk szociális terei mellett, a múltbéli élet mellett, az üres padok mellett, ahol egykor fontos döntéseket hoztunk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 16. vasárnap, 19:00

East End: Idővonal - sétaszínház

Csak a fejünkben van tömeg és hangzavar. Mi lesz a covid után? Az egyéves csend akkor is ott marad. Az üresség a részünkké válik. Vajon a mostani időszak előtt meg tudtunk birkózni a veszteségeinkkel? Az apokaliptikus jelenünknek szeretnénk emléket állítani az előadással.   

A nézők 8 fős csoportokban, biztonságos távolságban vesznek részt ezen a sétán. Minden néző egy általunk biztosított készüléken és saját fülhallgatóján keresztül hallgatja a műsort. Az előre meghatározott útvonalon egy fiktív rádióadás műsorvezetője vezeti végig őket. Útközben találkoznak majd hagyományos színházi és beépített, dokumentarista jelenetekkel, performanszokkal és általuk elvégzendő feladatokkal egyaránt. Az előadás reflektál mindazokra a jelenségekre és érzésekre, amelyek a járvány és a karantén miatt életünk részeivé váltak. Szól a hiányról, szól a folytathatatlanságról, szól a talajvesztésről.

Gardenö Klaudia rendező és Komán Attila dramaturg pályakezdő fiatal színházi alkotókként megalapították az East End nevű alkotócsapatot. A csapat formális megalapítása előtt az alkotók már több előadást létrehoztak közösen. Mindkét alkotó határon túli, viszont amióta megkezdték tanulmányaikat az SZFE-n, Budapesten élnek és dolgoznak. Ezért szűkebb és tágabb, európai kontextusban is az identitáskérdések foglalkoztatják őket. Ez a fajta keresés, kísérletezés a művészeti esztétikájukra is igaz, legyen szó klasszikus színházi előadásról vagy formailag újszerű alkotásról. Összefoglalva: saját maguk és a színház határait, rejtett tereit kutatják. Kíváncsiságból. És persze párbeszéd kezdeményezése céljából.

Találkozóhely: Jászai Mari tér, V. kerület, Falk Miksa utca eleje, a Columbo szobornál

Hozz magaddal: egy cédulára írt mondatot, amitől megszabadulnál az elmúlt időszakból, 2 buszjegyet vagy bérletet, jack dugós fülhallgatót (amennyiben nincs ilyen kéznél, a társulatnál lehet majd vásárolni), kényelmes cipőt, rossz idő esetén: esernyőt/esőkabátot

Dress code: fekete ruha


Közreműködők

Szereplők: az SZFE és a freeSZFE hallgatói - Bari István, Deák-Volom Dávid, Gloviczki Bernát, Hrapka Zsófia, Jakab Balázs, Kádár Kinga, Kanyó Kata, Katona Péter Dániel, Koós Boglárka, Koroknai Sándor, Kuttner Bálint, László Gáspár, Márkus István, Mechle Christian, Szécsi Bence, Ujvári Bors, Váczi Kristóf

Író: Komán Attila

Narrátor: Hevesi László
Hangmérnök: Kovács-Vajda Bence
Látvány: Erős Hanna, Néder Janka, Fülöpp Réka
Technika: Kováts Gergő
Zenei közreműködő: Budapest Sound Collective
Produkciós asszisztens: Siflis Anna
Plakátkép: Málnási Bence

Rendezőasszisztens: Simonyi Balázs
Rendező: Gardenö Klaudia

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

További ajánlataink


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!