Program


Egy élet háromszor
8

Egy élet háromszor

Az öldöklés istene című darabhoz hasonlóan két értelmiségi házaspár találkozását követhetjük nyomon. A darab érdekessége abban áll, hogy ezt a bizonyos találkozást egymás után háromszor, három -egymástól némiképp eltérő- verzióban követhetjük figyelemmel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 20. péntek, 19:30

Yasmina Reza: Egy élet háromszor

Yasmina Reza Az egy élet háromszor című művében Az öldöklés istene című darabhoz hasonlóan két értelmiségi házaspár találkozását követhetjük nyomon. A darab érdekessége abban áll, hogy ezt a bizonyos találkozást egymás után háromszor, három -egymástól némiképp eltérő- verzióban követhetjük figyelemmel. A két pár egy nappaliban találkozik, a téma pedig mi lenne más, mint ami minden normális embert foglalkoztat: családi élet, gyereknevelés, munkahelyi konfliktusok – helyünk az élet nagy rendszerében. Mindez sok nevetéssel, néha könnyekkel, és fájdalmasan szép pillanatokkal. Mindhárom alkalommal különböző szempontok alapján, és különböző befejezéssel láthatjuk a két pár (Henri és Sonia, valamint Hubert és Inez) humorban, iróniában gazdag, krimiszerű fordulatoktól sem mentes találkozását. A történet érdekessége, hogy a nem szokványos színházi formán túl a néző maga is keresgéli az ok-okozati összefüggéseket, megpróbálja összerakni a történeseket, felfedni a valódi mozgatórugókat.

„…szóval én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy az ember csak jelentéktelen porszem az univerzumban. Mert mi lenne az univerzum nélkülünk? Unalmas, fekete űr, egy deka költészet nélkül.”

Kevesen tudják, hogy Yasmina Reza világhírű francia drámaíró, színész és forgatókönyvíró anyai ágon magyar származású. Kortárs darabjai főként a középosztály problémáival foglalkoznak. Magyarországon ismertebb munkái a Művészet és Az öldöklés istene című Tony-díjas színmű, melyből Roman Polanski készített vígjátékot 2011-ben olyan színészek főszereplésével, mint Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz és John C. Reilly.


Szereplők:
Henri  Mészáros Tibor
Sonia  Krajcsi Nikolett
Hubert   Sarkadi Kiss János
Inez  Kéri Kitty mv.
Arnaud Sarkadi Kiss Bernát

Fordította: Gecsényi Györgyi
Látványtervezők: Kiss Donatella, Nyári Virág, Urbancsek Adél
Világítástervező: Memlaur Imre  
Szcenikai vezető: Szalai József
Ügyelő: Kopácsi Adrián                     
Súgó: Simon Ildikó
Segédrendező: Kocsmáros Vivien
RENDEZŐ: BAKOS – KISS GÁBOR

Csiky Gergely Színház és a Kisfaludy Színház koprodukciója

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

További ajánlataink


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!