Program


Életrevalók (Játékszín)

Életrevalók (Játékszín)

A 2011-ben készült Életrevalók megtörtént eseményt dolgoz föl: a megható történet és az élet által írt igaz mese egy kerekesszékre ítélt arisztokrata és ápolója, a külvárosi szegénynegyedben élő, börtönviselt fiatalember őszinte barátságról, előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 17. péntek, 20:00

Eric Toledano–Olivier Nakache: Életrevalók
igaz mese

A megható történet és az élet által írt igaz mese egy kerekesszékre ítélt arisztokrata és ápolója, a külvárosi szegénynegyedben élő, börtönviselt fiatalember őszinte barátságról, előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól.

A 2011-ben készült Életrevalók megtörtént eseményt dolgoz föl: Philippe Pozzo di Borgo, a nagy múltú Pommery pezsgőgyár ügyvezető igazgatója 1993-ban egy siklóernyős baleset következtében nyaktól lefelé megbénul. 42 évesen szembe kell néznie a kirekesztettség és a tehetetlenség érzésével. Ezzel szembesül a bevándorló Abdel is, akit viszont származása, szociális helyzete miatt vet ki magából a társadalom. Talán ezért is őt választja ápolójának Philippe a több tucat jelentkező közül. Egymásra találásukról később mindketten könyvet írnak, dokumentum- és játékfilm is készül róluk.

Az elfogadás tanulságos meséjének magyar színpadi adaptációját elsőként a Játékszín színpadán láthatta a hazai közönség Horgas Ádám rendezésében, ezt a népszerű előadásukat hozták el a Városmajorba.

Az előadás szereplői a színpadon gyógynövényes cigarettát szívnak.

Szereplők:
Philippe....... Hirtling István
Driss............ Vadász Gábor

További szerepekben:
Kovács Dézi
Zsurzs Kati
Szőlőskei Timea
Petyi János
Szirtes Balázs

Dramaturg: Lőkös Ildikó
Díszlettervező: Horgas Péter
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Zene: Horgas Ádám
Ügyelő: Skrabán Judit / Gáncs Nikolasz
Súgó: Dobos Erika
Rendezőasszisztens: Petyi János
Rendező: Horgas Ádám

Az előadás hossza 2 óra 30 perc, egy szünettel.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

További ajánlataink


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!