Program


Elindultam világ útján... • Magyar Táncművészeti Egyetem

Elindultam világ útján... • Magyar Táncművészeti Egyetem

Az „elindulás” nem csak a táncosok első előadását jelenti, hanem az első komoly összekapcsolódást is a Naszály zenekarral, mely remélhetőleg elkíséri őket a záró koncertvizsgáig, melyre majd 2023 májusában kerül sor.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 1. szerda, 19:00

Elindultam világ útján...
Az MTE néptánc-szakos hallgatóinak előadása
Magyar Táncművészeti Egyetem

Felvonások száma 2
Időtartam 110 perc

Az Elindultam világ útján című előadás a Magyar Táncművészeti Egyetem 2018-ban induló néptánc tagozat hallgatóinak első, önálló, bemutatkozó műsora, mely egyben, ahogy a cím is utal rá, a kezdő lépés a hivatásos táncossá válásuk felé. A koreográfiákban tanulmányaik elsődleges célja mutatkozik meg: az autentikus néptánc minél szélesebb körű és mélységekbe menő elsajátítását jelenti, így táncaikkal ízelítőt adnak Erdély, Felvidék és kis magyarországi területekről is. Az előadás egy-egy pillanatra kitekint a folklór lépésanyagát felhasználó táncszínházi megoldások felé is, melynek szintén első állomásaként Juhász Zsolt alkotott az évfolyam női karával. Az est folyamán látható koreográfiákat a tagozaton tanító mesterek állították színpadra, figyelve, folyamatosan csiszolva tanítványaik táncos ismereteit, előadásmódját.

Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének néptáncművész hallgatói, akiket évfolyamvezető mestereik készítenek fel: Appelshoffer János, Gyetvai Júlia, Hortobágyi Gyöngyvér, Ónodi Béla, Rémi Tünde, Sáfrán Balázs, Végső Miklós

Közreműködik a Naszály Zenekar.

Támogató: Magyar Művészeti Akadémia

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

További ajánlataink


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!