Program


Énekeljen mindenki! - Kodály: Háry János / MATINÉKONCERTEK

Énekeljen mindenki! - Kodály: Háry János / MATINÉKONCERTEK

Ki ne volna kíváncsi arra, mi történik egy operaelőadás próbáján, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, milyenek egy hangszeres együttes mindennapjai, hogyan működik, hogyan készül fel egy hangversenyre egy szimfonikus zenekar?
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 17. vasárnap, 11:00

A Műhelykoncertek bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és az elhangzó utasítások, magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
Kodály Zoltán műveinek nagy része az általa gyűjtött népdalokra épül, így népies daljátéka, a Háry János is, amelynek címszereplőjét így mutatja be a zeneszerző: „Ő maga az életre kelt magyar meseteremtő fantázia. Nem hazudik: mesét teremt; költő. Amit elmond, sohasem történt meg, de ő átélte, tehát igazabb a valóságnál. Zenében is ilyesvalami kellett a darabhoz, nem tudom, mennyire sikerült. De azt tudom, hogy jók a szereplők dalai. Egytől egyig a néphagyományból valók […] Gyöngyszemek, csak a foglalatuk enyém. Igyekeztem, hogy méltó legyek hozzájuk.”
A népszerű művet most hivatásos zenészek és egy nagyszabású projekt keretében az előadásra felkészülő iskolás gyerekek együtt adják elő, valóra váltva és újraértelmezve Kodály sokszor idézett mondatát: „Legyen a zene mindenkié!”

Korosztály: 10-14 év

Vezényel: Oberfrank Péter

Közreműködők:

a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara
a projektben részt vevő iskolások kórusa

Alkotó: Toronykőy Attila (rendező)

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

zenés játék két részben

További ajánlataink


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!