Program


Fazekas-Móricz-Besenyei : Lúdas Matyi

Fazekas-Móricz-Besenyei : Lúdas Matyi

Szolnokra érkezik Lúdas Matyi. Csíkországból indult, Szatmárban is igazságot tett, most pedig újra - nem először - Szolnokra érkezik, a sokak által ismert mese-, rajzfilm- és színpadi hős, akinek történetén generációk nevelkedtek. És akivel legutóbb már „felnőtt hősként”
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 29. péntek, 10:00

Schwajda György komédiájában találkozhatott a szolnoki közönség, 1987-ben.

Miben más, miben új ez az „örök” Lúdas Matyi?

Fazekas Mihály örökérvényű elbeszélő költeményéből számos adaptáció született, színpadra először Móricz Zsigmond alkalmazta a közismert mesét. Bessenyei István színész-rendező, a szatmárnémeti Harag György Társulat néhai igazgatója és örökös tagja 1999-ben készített egy sajátos adaptációt Fazekas és Móricz szövegeit kibővítve, Döbrögi figuráját emberibbé, esendőbbé, életszerűbbé téve, és a csíki néphagyományokból, valamint Tamási Áron prózájából is ihletődve, melyet az akkor frissen alakult Csíki Játékszín első gyermekelőadásaként mutattak be, Ludas Matyi Csíkországban címmel. Bessenyei 2013-ban
Szatmárra adaptálta a művet, melyet szintén saját rendezésében mutatott be a Harag György Társulat, és játszottak nagy sikerrel több évadon keresztül.

A szolnoki változat szövegkönyvét Bessenyei Gedő István dramaturg, a szatmárnémeti Harag György Társulat jelenlegi igazgatója alkalmazta Szolnokra, édesapja korábbi változatainak szellemében. A produkció rendezője, Nagy Orbán, a Szatmárnémeti Északi Színház főigazgatója, a társulat színésze, aki a csíkszeredai produkcióban Kobak, a szatmári előadásban pedig Döbrögi szerepét játszotta, utóbbinak pedig koreográfusa is volt.

Ajánlatunk


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

További ajánlataink


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!