Program


Friss Folk / Tímár Sára: Feljött Immár az a Csillag
2

Friss Folk / Tímár Sára: Feljött Immár az a Csillag

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese, aki 2011-ben elnyerte a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 15. kedd, 20:00

Friss Folk / Tímár Sára: Feljött Immár az a Csillag

Közreműködik:
Tímár Sára - ének
Szabó Dániel - cimbalom
Bolya Mátyás – koboz
Hargitai-Halászi Lehel - furulya
Nyitrai Tamás - hegedű
Fekete Márton - brácsa
Lelkes András - nagybőgő
Sarkadi-Szabó Alíz - ének

Az Opus Jazz Club mindig is a friss hangoknak, útkereső zenei hozzáállásnak igyekezet teret adni, kevéssé törődve a műfaji címkékkel. Mivel jelenleg a folk szcénában legalább annyi eredeti hang van, mint a jazzben, új sorozatot indítunk: a Friss Folk széria koncertjei azt hivatottak bemutatni, milyen színes és változatos módokon fejezik ki magukat a muzsikusok a népzene és a világzene nyelvén, mennyi új, az improvizációt sem nélkülöző hangzás van születőben. 

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese, aki 2011-ben elnyerte a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi. Két lemezét (Minek nevezzelek, Református HÁLAÉNEK népzenével) a Zeneakadémián mutatta be teltház előtt. Idén adventben jelenik meg legújabb karácsonyi kislemeze, ami a Feljött immár az a csillag címet viseli. Az énekesnő így mesél legújabb lemezéről:

„»Feljött immár az a csillag, keljenek fel kik alusznak!« – csendül fel gyönyörű karácsonyi énekünkben. Az esztendő jeles napjai keretet adhatnak életünknek, rátekinthetünk arra, hol is tartunk a szeretetté válás útján. Ebben a rendben kitüntetett helyen szerepel az év vége, amely mindig egyfajta belső összegzést, lezárást, várakozást, és újrakezdést jelent számomra. Nehezen érkezünk meg abba az állapotba, hogy felfogjuk a valóságát annak, mit jelent Krisztus születése. Nemes Nagy Ágnes verse számomra hűen tolmácsolja ezt a gondolatot, ezért választottam a lemez kezdőszámának. A hangulat a szürke, borongós állapotból halad a fény felé, ahogy a három király is lassan, lépésről-lépésre jut el a bölcsőig. Zeneileg is szerettem volna érzékeltetni ezt a folyamatot, ezért Szabó Dániel segítségével a hagyományos karácsonyi énekek tisztaságát megőrizve, egy új zenei hangzást hívtunk életre, ami kilép a karácsonyi énekekre jellemző, autentikus zenei környezetből".

FIGYELEM!
A jegyek nem helyre szólnak, az asztalfoglalás érkezési sorrendben történik.
Egy asztalnál egy néző foglalhat helyet. A székek 1,5 méteres távolságban vannak elhelyezve.
Előzetes asztalfoglalást nem áll módunkban felvenni.

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

bohózat két felvonásban

További ajánlataink


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!