Program


Fülei Balázs zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2020

Fülei Balázs zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2020

Debussy: Metszetek (Pagodák, Granadai este, Kertek az esőben),
Franck: Prelúdium, korál és fúga ***
Beethoven: f-moll („Appassionata”) szonáta, op. 57,
Liszt: Velence és Nápoly (Gondoliera, Canzone, Tarantella)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 19. kedd, 19:30

Fülei Balázs zongoraművész 1984-ben született Kecskeméten. Zongorázni 8 éves korában kezdett. Széleskörű zenei érdeklődése és előadóművészi kvalitásai már gyermekkorában megmutatkozott. Zongoraművészi diplomáját 2008-ban kitüntetéssel szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, melynek 2012 óta egyetemi tanára. Karrierjének fontos állomásai a Zeneakadémia, a MÜPA, a Konzerthaus, a Concertgebouw, valamint a Carnegie Hall New Yorkban, ahol 2008-ban debütált szólóestjével.  2011-ben nagysikerű koncertet adott a tokiói Kioi Hallban. Rangos fesztiválok meghívott művésze, mint például a La Gesse, Radio France fesztivál, Schwetzinger Festspiele, F. Busoni Festival. Hangversenyprogramjai széles repertoárt ölelnek fel, szólóestjein előszeretettel tűzi műsorára a szerzők ritkábban vagy soha nem játszott műveit, mely révén különleges kapcsolódások hálózzák be a műsort. Számos magyar kortárs zeneszerző ősbemutatója fűződik nevéhez. Játékát több hazai és nemzetközi verseny díjazta: 2003-ban a 10. Jubileumi Földes Andor Zongoraverseny I. helyezettje volt, 2005-ben a tarantói 43. "Arcangelo Speranza" Nemzetközi Zongoraverseny győztese, majd további díjakat hozott el Milánóból, Cagliariból, Moszkvából. A The International Holland Music Sessions két ízben is a New Masters On Tour koncertkörút szólistájává választotta. Fellépett Európa számos országában, Amerikában, Japánban, Kínában, és Ausztráliában. 2010-ben Junior Prima díjat, 2011-ben Artisjus díjat, 2012-ben pedig a The Solti Foundation díjat vehette át.

A hangversenysorozat névadó szponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

További ajánlataink


Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!