Program


Góbi Rita Társulat - Sziget-táncmonológok fényfürdőben

Góbi Rita Társulat - Sziget-táncmonológok fényfürdőben

Minden ember egy sziget. Saját univerzumába zárt, magányos lény, aki ösztönösen vágyik egy társra. Ezeket a szigeteket a víz ereje néha elszakítja a talajtól és a sodrás mozgásba lendíti őket. Ha két szigetet egymás felé visz az ár, az ütközés elkerülhetetlen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 16. szerda, 20:00

Minden ember egy sziget. Saját univerzumába zárt, magányos lény, aki ösztönösen vágyik egy társra. Ezeket a szigeteket a víz ereje néha elszakítja a talajtól és a sodrás mozgásba lendíti őket. Ha két szigetet egymás felé visz az ár, az ütközés elkerülhetetlen. Egy új szigetcsoport keletkezik, a száműzetés állapota véget ér.

A legendák hírhedt nimfái is a vizek partján, egy elzárt, de biztonságos létezésben lebegnek. Se nem élők, se nem holtak igazán. Félve bújnak el a külső tekintetek elől, ugyanakkor hajtja őket a megmutatkozás vágya is. Ezek az ellentétes állapotok hullámzásszerűen váltakoznak az előadásban, ahogy a víz elmossa és beteríti, majd megtisztulva a felszínre hozza azt, ami az útjába kerül. Egy nők lakta időtlen világ ez, ami akkor változik meg gyökeresen, amikor valaki rájuk talál.

A Sziget egy kísérlet a határok megszüntetésére és az egymás felé vezető út megtalálására. Góbi Rita munkáira egyként jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Stílusában jelen van a geometria, a minimalizmus, a redukcióra való törekvés. Koreográfiai koncepcióját az ösztönös, a monoton és ismétlődő, miniatűr mozgásokból kibontakozó test- és állapotváltozások összehangolása jellemzi, mozdulatsorai lassan és következetesen transzformálódnak. Előadásaiban a mozgás, a zene és a vetített látványvilág, fénytechnika szoros összhangja teremti meg a darabok futurisztikus atmoszféráját.

Koreográfia: Góbi Rita
Tánc: Góbi Rita és Maurer Milán
Fénytervezés: Pavla Beranová (CZ)
Programozott világ: Papp Gábor
Zene: Gryllus Ábris
Dramaturg: Zsigó Anna
Produkciós asszisztens: Maros Liliána
Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

További ajánlataink


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!