Program


Godspell.

Godspell.

A kaposvári harmadéves színész szakos hallgatók a laza szövetű dramaturgiára épülő művet játékosan, sok humorral, önreflexiókkal kísért helyzetgyakorlatokkal, olykor provokatív módon fűzik fel a zenés és a fizikai színház eszközeivel. Az előadás kuriózuma az élő zenés kíséret, amelyet az osztály hallgatóiból alakult zenekar ad elő.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 23. szerda, 19:00

Stephen Schwartz John-Michael Tebelak: Godspell
musical
Bemutató: 2021. június 22.

A magyar származású Stephen Schwartz szövegíró-zeneszerző nevéhez olyan musicalek kötődnek, mint a Godspell, a Pippin, a Wicked valamint a Pocahontas, az Egyiptom hercege és a Bűbáj című filmek dalszövegei. A show ötletadója a rendező, John-Michael Tebelak volt, aki a színészekkel közös improvizációk során állította össze a musical szövegét bibliai példázatok és Jézus szenvedéstörténetének felhasználásával. A Godspell óriási sikere meglepte az akkor huszonhárom éves zeneszerzőt és az alkotó társulatot. A fiatal, friss, kirobbanó zenei hatásokra épülő musical középpontjában a fiatal korosztály Isten keresése,  filozófiai és egyben a világ egyetemes kérdéseire reflektáló vitáik és a közösség születése áll.

A kaposvári harmadéves színész szakos hallgatók a laza szövetű dramaturgiára épülő művet játékosan, sok humorral, önreflexiókkal kísért helyzetgyakorlatokkal, olykor provokatív módon fűzik fel a zenés és a fizikai színház eszközeivel. Az előadás kuriózuma az élő zenés kíséret, amelyet az osztály hallgatóiból alakult zenekar ad elő, ezzel is bemutatva sokoldalúságukat, nyitott és szabad művészi hitvallásukat, amellyel a Godspell-ben, egy szeretet nélküli világban a szeretetet hirdetik.

„Jézus: Mért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?
Júdás: Nem tudom. Mért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?
Jézus: Vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát.
Júdás: Hé, egy pillanat! Ez nem válasz a kérdésemre!
Jézus: Ígértem én választ a kérdésedre? ”

Szereplők:
MATE / Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész szakos hallgatói
Csabai Csongor
Csapó Judit
Farkas Laura
Foltányi Edina
Hajdú-Sobor Csaba
Katona Levente
Kövesi Csenge
Madácsi István
Martos Hanga
Potonyecz Fanni
Sándor Soma
Szentgyörgyi Dániel
Urszinyi Ádám
Virágh Panna

Rendező: Kéri Kitty
Fordította: Sinka Erika
Dalszövegfordító: Gebora György
Mozgás: Uray Péter
Zenei vezető: Ujláb Gábor
Látvány: Kéri Kitty
Zongorán közreműködik: Ujláb Gábor
Rendezősszisztens, súgó: Frank Fruzsina
Ügyelő: Tilesch Nándor

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

További ajánlataink


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!