Program


Gül Baba Jazz Nights | Michael Schiefel Istanbul Quartet

Gül Baba Jazz Nights | Michael Schiefel Istanbul Quartet

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 16. szombat, 20:00

 Közreműködik:

    Michael Schiefel - ének
    Kaan Bıyıkoğlu - zongora
    Apostolos Sideris - nagybőgő
    Ekin Cengizkan - dob

Michael Schiefel, Németország egyik legeredetibb énekese, többször is fellépett már az Opus Jazz Clubban, és a BMC Records több kiadványát is jegyzi zenekarvezetőként. A közelmúltban hat hónapot töltött  Isztambulban a Tarabya Kulturális Akadémia rezidens oktatójaként. Ott tartózkodása során egy egészen új programot komponált szólóénekre és zongoratrióra. A Michael Schiefel Istanbul Quartetnek keresztelt projektbe a kiemelkedő zongoristát, Kaan Bıyıkoğlut, a bőgős Apostolos Siderist, s a dobos Ekin Cengizkant választotta társainak. Michael elmondás a szerint a program „valamennyi dalát Isztambul városa ihlette: a Boszporusz delfinjei, teakertek, macskák és kutyák, olykor gyomorfájás és mindig sok-sok gyengédség.”

Kaan Bıyıkoğlu eredetileg klasszikus zongorázást tanult a Başkent Egyetem Állami Konzervatóriumában, David Ezra Okonşar kezei alatt. Ekkortájt kezdett egyre gyakrabban fellépni a török jazz olyan kiválóságaival, mint Tuna Ötenel, Yıldız İbrahimova, Sibel Köse vagy Kürşat And. Kaan 2006-ban Hollandiában folytatta – immár jazz – zenei tanulmányait: a Rotterdami Konzervatóriumban Kris Goessensnél és Rob van Bavelnél jazz zongorázást és összhangzattant tanult, míg Ilja Reijngoudnál zeneszerzést és hangszerelést. Részt vett Barry Harris, Charlie Haden, Peter Erskine, Jason Moran, Miguel Zenon, Antonio Farao, Baptiste Trotignon, Luis Perdomo, Dado Morani és Misha Alperin mesterkurzusain és workshopjain. Számos fesztiválon, koncerten, rádió- és televíziós műsorban, valamint lemezfelvételeken vett részt Törökországban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban. Miután 2013-ban visszatért Törökországba, s rövid ideig zongorát és a összhangzattant tanított az Ankara Állami Konzervatórium Jazz Tanszékén, Kaan İsztambulba költözött, és a török jazz élet egyik legkeresettebb zongoristájává vált.

A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány legfőbb célja a Gül Baba Türbéje és környezete kulturális értékként való megóvása, valamint az ezzel kapcsolatos közfeladatok ellátása.

 

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon  +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

További ajánlataink


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!