Program


György király (1994) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

György király (1994) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Utána lehet nézni: III. György valóban uralkodott Nagy-Britanniában. Ráadásul 59 évig (1760-1820). A György király ennek ellenére nem igazán életrajzi film. Persze, persze, a feljegyzések szerint tényleg megbolondult, bár ennek okát illetően megoszlanak a vélemények (leginkább porfíriára gyanakodnak).  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 10. hétfő, 19:00

György király (1994) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Angol nyelven, magyar felirattal.

Utána lehet nézni: III. György valóban uralkodott Nagy-Britanniában. Ráadásul 59 évig (1760-1820). A György király ennek ellenére nem igazán életrajzi film. Persze, persze, a feljegyzések szerint tényleg megbolondult, bár ennek okát illetően megoszlanak a vélemények (leginkább porfíriára gyanakodnak). Nicholas Hytner filmje azonban nem a pontos diagnózis felállításával foglalkozik. Sokkal inkább azt vizsgálja, mi történik ilyen esetben a hatalomipar gépezetével és az azzal játszó személyekkel. Olykor dráma, máskor komédia.

Ha valaki nem ismerné a rendező, Nicholas Hytner nevét, ne szégyenkezzen, hiszen ő alapvetően színházi rendező. A brit filmeknek ugyanis van egy igen erős vonulata, amely színművekre épít (jelen esetben Alan Bennett drámájára). Mert a brit drámairodalom mind a mai napig igen gazdag, s bár kétségbe vonható, hogy a brit oroszlán fogai mostanság mennyire hegyesek, az kétségtelen, hogy kortárs színpadi művek tekintetében a britek talán a világ legjobbjai. A színészekről nem is szólva. Ezt a hagyományt pedig a 21. század pixelsztárjainak sem sikerült erodálniuk. Ízelítőként: Nigel Hawthorne, Helen Mirren, Ian Holm, Rupert Graves, Rupert Everett és még sokan mások. És feltétlenül szót kell ejtenünk Andrew Dunn operatőrről, aki látványosan fogalmazza meg a fenséges őrület különféle stációit. Az már bonyolultabb kérdés, milyennek is látják az alattvalók - és a filmcsinálók - a monarchia intézményét, a mindenkori uralkodó őfelségét. Mert ez számukra nem pusztán a bulvárhírek elegye.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

További ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!