Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Variációk

Győri Filharmonikus Zenekar - Variációk

A Dohnányi-variációk virtuóz szólószólamát a győri illetőségű, ígéretes tehetségű fiatal zongorista, Baross Ádám játssza, a hangverseny dirigense Berkes Kálmán lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 26. szombat, 19:00

Variációk

A Győri Filharmonikus Zenekar veszprémi hangversenyének műsorát a francia romantika nagy mestere, Hector Berlioz briliáns zenekari nyitánya, az 1844-ben készült Római karnevál indítja, amely a néhány évvel korábban bemutatott Benvenuto Cellini című opera anyagára épül. A zenei humor egyik legnagyobb mestere, a 20. századi magyar zene egyik klasszikusa, Dohnányi Ernő legnépszerűbb művei közé tartozik az 1914-ben készült Változatok egy gyermekdalra, amelyben egy mindenki által jól ismert kedves melódia válik sokszínű, végtelenül szellemes variációsorozat alapjává. A hangversenyt Csajkovszkij nagyszabású, fináléjában valódi orosz népdalt megszólaltató 4. szimfóniája zárja.

Műsor:
H. Berlioz: Római karnevál - nyitány, op. 9                                             
Dohnányi E.: Változatok egy gyermekdalra, op. 25                             
P. I. Csajkovszkij: IV. (f-moll) szimfónia, op. 36                          

Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Baross Ádám - zongora

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

További ajánlataink


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!