Program


Händel: Agrippina / MET - FSZ
2

Händel: Agrippina / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 29. szombat, 18:55

Händel: Agrippina

A Met új produkciója

Händel meséje az intrikákkal teli és laza erkölcsű ókori Rómába vezet minket: a Metropolitan színpadán először látható a huszonnégy éves zseni 1709-ben, Velencében bemutatott, olasz nyelvű remekműve. A New York-i operaház vezető mezzoszoprán sztárja, Joyce di Donato formálja meg a szálakat mozgató, hataloméhes címszereplőt, a karmesteri pulpitusra a barokk zene, ezen belül is a Händel-operák előadásában világszerte jelentős elismeréseket szerzett brit dirigens, Harry Bicket áll. A produkciót az utóbbi évtizedek egyik legelismertebb operarendezője, David McVicar állítja színpadra, aki rendkívüli leleménnyel keretezte újra a hatalomhoz való ragaszkodásról és hatalmi túlkapásokról szóló fekete komédia cselekményét - nem titkoltan aktuális felhangokra is rezonálva.
A jobbnál jobb énekesekkel kényeztető szereposztásban a mezzoszoprán Kate Lindsey alakítja Agrippina fiát, a leendő császárt, Nérót. (A szerep a korabeli gyakorlat szerint kasztrált énekesre íródott.) A hatalom közelébe földöntúli szépségével jutó Poppea figuráját a bámulatosan sokoldalú Brenda Rae kelti életre, az ambiciózus főtisztet, Ottonét napjaink egyik legjobb kontratenorja, Iestyn Davies, a megfáradt császárt pedig a világszerte keresett basszus, Matthew Rose alakítja.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.


Vezényel: Harry Bicket

Szereplők:
Poppea: Brenda Rae
Agrippina: Joyce DiDonato
Néró: Kate Lindsey
Ottone: Iestyn Davies
Pallante: Duncan Rock
Claudio: Matthew Rose

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Díszlet, jelmez: John Macfarlane
Fény: Paule Constable
Koreográfia: Andrew George
Rendező: Sir David McVicar

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

További ajánlataink


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!