Program


Händel: Alexander Balus – magyarországi bemutató / RÉGIZENE FESZTIVÁL / Prelúdium 17:30

Händel: Alexander Balus – magyarországi bemutató / RÉGIZENE FESZTIVÁL / Prelúdium 17:30

A művet megszólaltató Savaria Barokk Zenekart a fuvolaművész és karmester Németh Pál, a magyarországi historikus régizene-játék egyik úttörője alapította a 17-18. század zenéjének bemutatása céljából.A címszereplő mezzoszoprán, Bakos Kornélia a Budapesti Kamaraopera előadásain kívül a Budapesti Wagner-napok produkcióiban is közönség elé lépett már.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 7. szombat, 19:00

2020. március 7. szombat
19:00 — 22:00

    Händel: Alexander Balus, HWV 65

Különös arra gondolni, hogy Georg Friedrich Händelnek akad olyan műve - ráadásul a jelentős alkotások egyike -, amely mindeddig nem szólalt meg magyar hangversenyteremben. Aki azonban tudja, milyen megismerhetetlenül gazdag a zeneszerző oratóriumtermése, talán nem tartja ezt olyan meglepőnek.
Kik azok a szeleukidák? Ők voltak a lakói annak az ókori birodalomnak, amely magában foglalta a Nagy Sándor által meghódított ázsiai területek jelentős hányadát: Szíriát, Mezopotámiát, a Perzsa Birodalmat és Kis-Ázsiát. A Szeleukida Birodalom uralkodóinak egyike volt Alexandrosz Balasz, aki i. e. 150 és 145 között uralkodott. Az ő életét dolgozza fel Händel 1747 nyarán komponált és 1748 márciusában, Londonban bemutatott Alexander Balus című, háromfelvonásos oratóriuma, amelyet a hatvankét éves zeneszerző Thomas Morell szövegére írt. Morell - aki ezen a művön kívül még hat másik Händel-oratórium, köztük a Júdás Makkabeus szövegének szerzője is volt - a Makkabeusok I. könyvét használta munkája forrásaként. Röviden összefoglalva szerelem, cselszövés és harcok alkotják a tragikus végű oratórium témáját.
A művet megszólaltató Savaria Barokk Zenekart a fuvolaművész és karmester Németh Pál, a magyarországi historikus régizene-játék egyik úttörője alapította a 17-18. század zenéjének bemutatása céljából. A címszereplő mezzoszoprán, Bakos Kornélia a Budapesti Kamaraopera előadásain kívül a Budapesti Wagner-napok produkcióiban is közönség elé lépett már. A Cleopatra szólamát megformáló Jónás Krisztina a barokk repertoár mellett kortárs hangversenyeknek is rendszeres közreműködője.


Vezényel:  Németh Pál

Alexander Balus    Bakos Kornélia
Cleopatra    Jónás Krisztina
Aspasia    Ducza Nóra
Jonathan    Szigetvári Dávid
Ptolomee    Jekl László
Courtier    Najbauer Lóránt

Közreműködők:
Kodály Kórus Debrecen
Savaria Barokk Zenekar

Ajánlatunk


Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

További ajánlataink


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!