Program


Hallgattassék el a diadalmas ének / Guilherme Roberto és Borsányi Márton estje / RÉGIZENE FESZTIVÁL
2

Hallgattassék el a diadalmas ének / Guilherme Roberto és Borsányi Márton estje / RÉGIZENE FESZTIVÁL

A kiváló magyar csembalóművész, Borsányi Márton a közelmúltban költözött haza Magyarországra, korábban Svájcban élt és dolgozott. Ott ismerte meg a nála néhány évvel fiatalabb brazil énekest. Kettejük műsora a 17. és 18. század zeneszerzőinek nemegyszer ritkaságszámba menő vokális darabjaiból áll, középpontban - a nagyböjt időszakához illőn - a bűnbánat és a feloldozás gondolatával, ám olyan műveket is hallunk tőlük, amelyek…  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 1. vasárnap, 18:00

Hallgattassék el a diadalmas ének / Guilherme Roberto és Borsányi Márton estje

ének - Guilherme Roberto
csembaló - Borsányi Márton

    Clarke: No songs of triumph now be sung
    Weckmann: d-moll toccata
    Caccini: Amarilli mia bella
    Sweelinck: Pavana Lachrimae (Flow my tears)
    Dowland: Flow my tears
    Purcell: Music for a while
    J. C. F. Fischer: F-dúr chaconne (részlet a Musikalischer Parnassus-ból)
    Telemann: Mein Vater, schaue, wie ich mich quäle (részlet a Brockes Passióból)
    J. S. Bach: Brunnquell aller Güter, BWV 445
    J. S. Bach: e-moll szvit, BWV 996
    Erlebach: Schwaches Herz (Harmonische Freude Musicalischer Freude)
    Roner: O Lord, receive my doleful cries

A kiváló magyar csembalóművész, Borsányi Márton a közelmúltban költözött haza Magyarországra, korábban Svájcban élt és dolgozott. Ott ismerte meg a nála néhány évvel fiatalabb brazil énekest. Kettejük műsora a 17. és 18. század zeneszerzőinek nemegyszer ritkaságszámba menő vokális darabjaiból áll, középpontban - a nagyböjt időszakához illőn - a bűnbánat és a feloldozás gondolatával, ám olyan műveket is hallunk tőlük, amelyek témája a szerelem. A műsor énekszámai között átvezetésként billentyűs darabok csendülnek fel.

Guilherme Roberto 1991-ben született a brazíliai São Paulóban. Diplomáját szülővárosa egyetemének zenei fakultásán szerezte magánének és hegedű szakon. Később a Zürichi Zeneművészeti Főiskola hallgatójaként tökéletesítette tudását. Énekes és karvezető, a World Youth Choir tagja. Repertoárja több évszázadot ölel fel a régizenétől a romantikus vokális irodalmon át a brazil kortárs repertoárig. Borsányi Márton 1984-ben Budapesten látta meg a napvilágot. Csembalóművészi diplomáját a lipcsei Felix Mendelssohn-Bartholdy Zeneművészeti Főiskola régizene tanszékén kapta meg, majd a bázeli Schola Cantorumban szerzett mesterfokozatokat continuo és együttesvezetés, valamint historikus improvizáció szakokon. Szólistaként és kamaramuzsikusként koncertezik, tíz éve egyházzenész. 2019 óta a bécsi Zeneművészeti Főiskola tanára. A két művész európai körképnek is beillő barokk műsorában becses ritkaságok mellett vérbeli régizenei slágerek is helyet kaptak: Giulio Caccini, John Dowland és Henry Purcell kompozíciója mindenképpen ilyennek számít.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

További ajánlataink


Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!