Program


Hamlear, a dán királyfiból lett brit király
6

Hamlear, a dán királyfiból lett brit király

Az alkotók által „harsány, abszurd, Monty Python-szerű komédiaként” meghatározott darab jól játszható helyzeteket, izgalmas, számos, hosszú utat bejáró karaktert és igazán egyedi nyelvi humort ígér.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 26. szombat, 19:00

Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: HAMLEAR, A DÁN KIRÁLYFIBÓL LETT BRIT KIRÁLY
Előadás hossza: 2 óra 40 perc egy szünettel

A Hamlear Shakespeare két művének – Hamlet és Lear király – cselekményét fűzi egybe, azok egymásra rímelő viszonyait, konfliktusait összehangolva kínál nagyívű, a főhős ifjúkorától öregkoráig tartó, burleszk elemekkel át- meg átszőtt, ugyanakkor finom és igényes paródiát. Az irodalmi persziflázs csak kerete a műnek, a középpontban nagy emberi kérdések – szülő- gyermek kapcsolat, a viszonzatlan érzelmek, a megfelelési vágy, az öregedéssel való szembenézés – shakespeare-i pillanatai állnak, azok tragikomikus újrafeldolgozásában.

A két szerző, Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba darabja nemcsak a dán királyfit, Hamletet hagyja életben, hogy utána Learként uralkodjon Britannia felett, hanem ebbe még belesző egy magyar ikont, Bánk bánt is. Az alkotók által „harsány, abszurd, Monty Python-szerű komédiaként” meghatározott darab jól játszható helyzeteket, izgalmas, számos, hosszú utat bejáró karaktert és igazán egyedi nyelvi humort ígér.

Szereplők:
Hamlear................................. Nagy Ervin
Bánk bán............................... Sipos Imre
Id. Hamlear............................ Koltai Róbert
Claudius/Kenetlen................. Vasvári Csaba
Polonius/Cationtugud............ Papp János
Laertes.................................. Jegercsik Csaba
Edgar/Edmund...................... Ágoston Péter
Gertrúd/Goneril..................... Kovács Vanda
Ophelia/Regan...................... Marjai Virág
Cordelia................................. Alberti Zsófi

Alkotók:
Díszlet-jelmez: Matyi Ágota
Rendezőasszisztens: Palkó Panka
Rendező: Őze Áron

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot.

További ajánlataink


performansz - részvételi akció – koncert

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!