Program


INZULINREZISZTENCIA KOMPLEXEN ÉS MÁSKÉPPEN

INZULINREZISZTENCIA KOMPLEXEN ÉS MÁSKÉPPEN

KEDVES ÉRDEKLŐDŐK!
A HELYSZÍNI RÉSZVÉTELI JEGYEK ELFOGYTAK, AZ ONLINE KÖZVETÍTÉSRE VISZONT TUDNAK MÉG VÁSÁROLNI!
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 3. csütörtök, 18:00

Inzulinrezisztencia komplexen és másképpen: a Táplálkozás-Beállítás szemszögéből és több száz Ügyfél tapasztalatai alapján

MEGÚJULÓ ELŐADÁSUNK A NAGY ÉRDEKLŐDÉRE VALÓ TEKINTETTEL EBBEN A FÉLÉVBEN IS!

- a legújabb PLOS humánbiológiai tanulmány, mely már emberi glükóz-, azaz vércukor-típusokat állapít meg (Glucotypes: new patterns of glucose dysregulation)
- a női hormonális rendszer komplex összefüggései, avagy az inzulinrezisztencia számos arca
- táplálkozástudományi megközelítések bemutatása inzulinrezisztencia mellett (szénhidrát-kisokos, nutrigenetika, étrendkiegészítők)
- egészségsport és IR
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A felmerült komoly igényekre és hozzánk beérkező ezirányú kérésekre való tekintettel egy nagyon átfogó előadás során szeretnénk Számotokra minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket ÖSSZEFOGLALNI az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási (és táplálék-kiegészítési) témákban. Az elmúlt évek eredményeinek és kapcsolódó
tapasztalatainak kritikus összegzése is megtörténik, ráadásul nem csak a mi szempontjaink, ismereteink és tapasztalataink hangzanak majd el.

7 évig gyűjtöttük az adatokat és ismereteket ahhoz, hogy egy ilyen előadással kiálljunk a nagyközönség elé.

ONLINE-ÉLŐ közvetítéssel is!
(az előadás utólag nem megtekinthető)

A TÁPLÁLKOZÁS-BEÁLLÍTÁS FŐBB TÉMÁI AZ ESTE FOLYAMÁN:

• valóban arany középút-e a ”160 gramm szénhidrát diéta”? Vagy csak egy mára már meghaladott hazai, szakirodalom nélküli "próbálkozás"?
• lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; egyáltalán mit is kellene itt figyelembe vennünk?
• laborvizsgálati tapasztalatok, avagy miért akkor terheljük cukorral a szervezetünket, amikor sokaknak a legrosszabb az inzulinérzékenységünk?
• acelluláris szénhidrátok fogalma és jelentősége… avagy kínos tények a finomított-feldolgozott szénhidrátokról, amikről az élelmiszeripar mélyen hallgat..
• leptinrezisztencia kontra inzulinrezisztencia: amikor a természet törvényei is közbeszólnak...ősi genetika (takarékos gén elmélet), modern viszonyok között.
• Patológiás, Fiziológiás vagy ”Pszichológiai” inzulinrezisztencia? Most akkor mi is történik??
• van-e jelentősége a zsírbevitelnek is a legújabb fejlemények szerint? A nagy palmitin- és sztearinsav vita, avagy a mediterránoknak talán igaza is lehet?

• hogyan okoz  inzulinrezisztenciát ; mind a túl sok "rossz" szénhidrát, mind a túl sok "rossz" zsír?
• rezisztens keményítőkkel és más szelektív rostokkal (prebiotikumok) az IR ellen.
• van az ételintoleranciáknak szerepe?
• előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k), rossz eikozanoidok és az mTORC-1 szerepe: hogy ne öregedj bele az inzulinrezisztenciába.
• kiegészítő gyógyszeres vs. természetes megoldások: metformin-készítmények vagy a WHO által is elfogadott természetes alternatívák (inositol, króm, stb.)
• nutrigenetika: például MTHFR-mutáció: a nagy folsav-folát vízválasztó
• ösztrogén-anyagcsere, HPA-tengely (stressztengely) és pajzsmirigy-működés vonatkozó kérdései röviden
• hatékony mozgásformák-cirkadián ritmus rendezése (csak röviden)
• testalkat-típusok kapcsolódó kérdései
• az inzulinrezisztencia evolúciós kérdései és a nem homeosztatikus étkezések jelentősége
• egyáltalán lehet e felelősségteljesen egykapta szénhidrát-bevitelt javasolni mindenkinek?
• egészség-/szabadidősport az atléta-triásztól testalkat-típusokon át az inzulinérzékenység javításáig
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EXTRA ELŐADÁSRÉSZ:
- IR az egészség-/szabadidősport fényében, gyakorlati szemmel: túl a rendszeres cardiózáson... (Szabó Dániel Kollégánk)

FIGYELEM!
Az előadás hatékony megértéséhez a közismert, általánosan alkalmazott ”160 gramm szénhidrát (CH) étrend”, valamint a glikémiás terhelés fogalmának minimális elméleti és gyakorlati ismerete előny: például gyors/lassú szénhidrátok néhány formája, grammok körülbelüli számolása vagy hozzávetőleges ismerete egy adott ételben, illetve táplálkozási napló vezetési tapasztalat. Az előadás ugyanis nem teljesen "alapozó kurzus", ezeket a mintaétrendi (közegészségügyi) alapelveket kimerítő részletességgel nem tudjuk majd érinteni!

ELŐADÓK:
Bartha Ákos (Táplálkozás-Beállítás): szakmai vezető, élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató; az élelmiszertudományok doktorjelöltje
Szabó Dániel: személyi edző, tanár, MSc táplálkozástudományi szakember; fitness instruktorok és személyi edzők elméleti és gyakorlati tanára az IWI-n; szakmai vezető
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IDŐPONT:
2019. OKTÓBER 3. (CSÜTÖRTÖK) 18:00-tól (kérdésekkel együtt) kb. 21:00-ig

HELYSZÍN:

Lurdy Rendezvényközpont - 7.előadóterem, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt.12-14.

Korlátozott férőhelyek állnak rendelkezésünkre mind a helyszínre, mind az Online-Élő közvetítésre. (ne halaszd az utolsó pillanatra a regisztrációt és jegyvásárlást, a legutóbbi IR előadásunk is teltházas volt)

MINDENKIT VÁRUNK SOK SZERETETTEL!
KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK TÖLTITEK EZT AZ ESTÉT IS.

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

További ajánlataink


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!