Program


j(A)zz! / Lukas Aichinger AHL6
2

j(A)zz! / Lukas Aichinger AHL6

Az AHL6 létrehozta saját, egyedi hangzásvilágát – tétovázás nélkül, meglepetésekkel felpakolva, nyitott szívvel és elmével.

j(A)zz! / Lukas Aichinger AHL6

Közreműködik:
Thomas Liesinger - trombita, effektek
Robert Schröck - alszaxofon
Leonhard Skorupa - tenorszaxofon, kalrinét
Markus Schneider - szólógitár, effektek
Tobias Pöcksteiner - nagybőgő
Lukas Aichinger - dobok

A jazz mindig is határtalan zene volt – a Lukas Aichinger dobos vezette AHL6 formáció pedig ezt az ideát a lehető legközérthetőbben testesíti meg. Szerethető zene az övék: elég, ha a zenekarvezető kockázatvállaló, mégis szilárd játékát vesszük szemügyre. Vagy a gitáros hangzásbeli invencióit, melyek látszólag kifogyhatatlanok, avagy a masszív fúvós szekciót, ami képes a precíz játékra anélkül, hogy mindez a hangzásminőség rovására menne. Improvizációjuk messzemenőkig meggyőző, de a valódi sztár itt az együttes és a zene maga: Aichinger kompozíciói sűrűek, de nem túlzsúfoltak, komplexek, de nem idegenítik el a hallgatót. A darabok biztos kézzel vezetik végig a hallgatót a zeneszerző által elképzelt zenei ösvényeken. Aichinger nagyrész a jelenlegi társadalmi fejleményekből merít inspirációt, különös tekintettel az új technológiákra – ezek az ötletek jól kifejezésre jutnak az egyes kompozíciókban is: a gitár és a trombita (!) glitch-es elektronikus effektjeinek formájában, amelyek szinte észrevétlenül szövődnek bele a zenei matériába, mintha az alkotók ezzel tettlegesen igent mondanának egy új világra, de szóban még nem mondták volna ki a végleges, boldogító igent. Röviden: az AHL6 létrehozta saját, egyedi hangzásvilágát – tétovázás nélkül, meglepetésekkel felpakolva, nyitott szívvel és elmével.

„Az AHL6 a jazzelméletet élettel tölti meg az okos zenei interakciók, az állandó zenei határátlépések és a rengeteg ötlet révén, mindezzel a hangzást ünnepelve, amely rendkívül izgalmas sajátosságokat tár a hallgató elé” – Michael Ternai, mica

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást.

Román Sándor legújabb darabjában egy már klasszikusnak számító történetet gondolt újra és vitte színpadra. A darab főhőse az életművész, sármos…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!