Program


Jazzcsütörtök: Szakcsi Lakatos Béla zongora est
3

Jazzcsütörtök: Szakcsi Lakatos Béla zongora est

A magyar jazzélet elmúlt fél évszázadának nemzetközileg jegyzett sztárja, legendája Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző, Kossuth- és Liszt-díjas előadó, érdemes művész, a nemzet művésze lép fel a Jazzcsütörtökön augusztus 4-én a fertőrákosi barlangszínház Dohnányi termében.

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 4. csütörtök, 18:00

Szakcsi Lakatos Béla a jazzben, a klasszikus zenében és a világzenében egyaránt maradandót alkotott. Írt több musicalt és rockoperát is. Modern, kortárs, rögtönzésekben kiemelkedő művész. Lenyűgözően virtuóz, invenciózus játéka számos lemezen hallható. A mainstream jazz, a jazz-rock, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott. Rendkívüli improvizációs képességével, egyedülálló játéktudásával, muzikalitásával, művészet iránti elkötelezettségével a jazz műfajának egyik legnagyobb hazai egyéniségévé vált, aki a világ számos pontján lépett már fel. Az USA-ban is elismerő tiszteletnek örvend, több szólóalbuma jelent meg ott. Zenészpartnerei között Chick Coreát, Frank Zappát, Bob Mintzert, John Patituccit, Jack DeJohnette-et és Dave Wecklt is megtaláljuk. A hetvenes években a magyar jazz egyik legendás, fúziós, progresszív zenét játszó együttesében, a Rákfogóban Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, Kőszegi Imre, Orszáczki Jackie és Ráduly Mihály játszott együtt. Ez a formáció a mai napig tartó hatást gyakorolt az egész műfajra itthon. A zongoraművész mostani fellépése a fertőrákosi Jazzcsütörtök nagy élményét ígéri.

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

További ajánlataink


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!